Droner skal kontrollere landmænds marker

Vandløb, våde marker og lange afstande til fods gør det til en langstrakt affære når NaturErhvervsstyrelsens folk kontrollererer landmændenes marker. Men nu får de hjælp fra luften.

Flyvende droner med indbygget kamera filmer landmandens jord, mens kontrollanten bliver hvor han er, og lader dronen gøre det hårde arbejde, skriver DR Trekanten.

- Vi forsøger at spare noget tid i kontrollen, siger enhedschef Peter Eigaard fra Natur Erhvervstyrelsen.

Styrelsen har som forsøg købt to droner, og i løbet af efteråret vil det så vise sig hvor meget tid de kan spare.


Den sparede tid er der god brug for. Landbrugsreformen betyder, at der skal kontrolleres flere ting end tidligere.

- Så derfor skal vi være hurtigere ude og hurtigere med vores kontrol, siger Peter Eigaard.

Han tror på at dronerne, der er på størrelse med en ølkasse, kan spare meget tid.

- Som det er i dag, så går man ud og ser at forholdene er i orden. Med en drone er det ambitionen at sende den ud og kigge på det areal, landmanden tidligere gik ud og kiggede på, siger han.

Kolding Herreds Landbrugsforening byder dronekontrollen velkommen. Foreningens formand Thomas Hansen tror, at det kan give flere fordele for landmændene.

- Det kan måske gå hurtigere at få overstået et kontrolbesøg. Og så kan få dem til at flyve over vandløb hvor der mangler oprensning. Så kan man hurtigt se om der er problemer og måske få gjort noget ved dem, siger Thomas Hansen. 

 

 

 

Emneord: Peter Eigaard, Natur og Erhversstyrelsen, Droner, Landbrug
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 05.05.17 Infrastruktur
  Dansk dronecenter får unik adgang til stort fynsk luftrum

  Droneudviklere og droneproducenter har fået helt nye muligheder for at prøve deres ideer og produkter af på UAS Denmark -Danmarks Dronecenter.

 • 23.11.15
  Løft til landbruget skaber vækst i hele Danmark

  Når landbruget får lov til at vokse, kommer det især landdistrikterne til gode. Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen løfter i forbindelse med præsentationen af Vækst og udvikling i hele Danmark lidt af sløret for indholdet i den kommende fødevare- og landbrugspakke.

 • 09.10.15 Bæredygtighed
  Boom i det økologiske areal

  124 nye økologiske landmænd har netop søgt tilskud til deres marker. Dermed vokser det økologiske areal med godt 22.000 hektar efter flere års stagnation.

 • 26.11.14 Politik
  Ny rapport: Nye løsninger sluges af Dødens Gab

  Innovative løsninger forsvinder, før de kommer på markedet i Danmark eller internationalt. Det er ikke godt nok, mener formanden for Markedsmodningsfonden, der peger på en række væksthæmmende barrierer i forbindelse med markedsintroduktionen af nye innovative løsninger.

 • 09.10.14 Bæredygtighed
  Partnerskab med landbruget om en grøn omstilling

  Mere bæredygtighed i landbruget – sådan lyder overskriften på en ny kampagne, som Aalborg Kommune lancerer i Halkær i uge 43. Kampagnen indeholder målrettet tilsyn med 20-25 landbrug, der får hjælp til at arbejde med bæredygtig udvikling inden for natur- og miljøområdet.