DSB vinder strid med ansatte: Nu venter nye overenskomster

DSB og togpersonalet skal nu til forhandlingsbordet, hvor nye overenskomster og lokalaftaler skal på plads.

Dansk Jernbaneforbund taber sag til DSB om medlemskab af arbejdsgiverorganisationen Dansk Industri, og det var således efter bogen, at DSB sidste år meldte sig ind i Dansk Industri og dermed løsrev sig fra statslige overenskomster. 
Det viser en afgørelse fra Arbejdsretten.

Striden handler om, at DSB som statslig virksomhed meldte sig ind i Dansk Industri, der er en privat arbejdsgiverorganisation. 


En indmeldelse ville betyde, at de ansatte, som før var på statslige overenskomster, skulle flyttes over på andre overenskomster. Derudover blev lokalaftaler opsagt.

Det er Dansk Jernbaneforbund, der har bragt sagen for retten på vegne af togpersonalet, fordi det var bange for dårligere løn og ansættelsesvilkår.

Forbundet ærgrer sig over afgørelsen, som ikke er mulig at anke, men ser nu frem mod at få nye aftaler på plads for sine medlemmer. 

- Vi havde naturligvis håbet på et andet udfald. Men når det er sagt, så er jeg glad for, at vi nu har klarhed over de juridiske konditioner, siger formand Henrik Horup i en skriftlig kommentar.

DSB og togpersonalet skal nu til forhandlingsbordet, hvor nye overenskomster og lokalaftaler skal på plads. 

- Nu skal vi finde en fair løsning. Det skylder vi passagerne og ikke mindst de mange medarbejdere, der har levet med usikkerheden i snart et år, siger Henrik Horup.

Det er blandt andet lokomotiv- og togførere, stationsbetjente samt billetkontrollører, der skal have nye overenskomster. 

DSB er tilfreds med afgørelsen og understreger, at ingen kommer til at gå ned i løn i de nye overenskomster. 

- Der påhviler nu virksomheden og medarbejdernes faglige repræsentanter hurtigt at få forhandlet aftalerne på plads, så alle medarbejdere får mulighed for igen at gøre det, de helst vil - nemlig at løse deres arbejdsopgaver, siger DSB's administrerende direktør, Flemming Jensen, i en skriftlig kommentar. 

/ritzau/

Emneord: Arbejdsretten, DSB, Dansk Industri, Offentligt ansatte, Overenskomstaftale, Offentlige overenskomster, 011018
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 12.03.18 Politik
  Regeringen: Privat lønudvikling er 8,6 procent

  Det er halve sandheder, når arbejdsgiverne påstår at deres ”tilbud” vil give lønstigninger til offentligt ansatte, der lægger sig op af de privates.

 • 08.03.18 Politik
  Lockout vil ramme almindelige danskere hårdt

  Lønmodtagerne ønsker en løsning for alle – ikke en lammende konflikt ! Med sine voldsomme lockout-varsler ved en kommende storkonflikt risikerer de offentlige arbejdsgivere at sætte hele den danske model på spil.

 • 05.03.18 Politik
  15.000 statsansatte er udtaget til konflikt

  De statslige fagforbund varslede fredag konflikt på op mod 150 statslige arbejdspladser. Det betyder at ca. 15.000 statsligt ansatte nedlægger arbejdet, hvis ikke det lykkes parterne at finde en løsning i Forligsinstitutionen

 • 02.03.18 Politik
  Vores mål er en aftale, men det ser svært ud!

  De statsansattes forhandlere arbejder stadig for en overenskomstaftale efter orienterende møde i Forligsinstitutionen i dag. Men det ser svært ud, siger topforhandler Flemming Vinther.