Efter to år uden næstformand i S-gruppen: Dan Jørgensen rykkes frem

Posten som næstformand i Socialdemokratiets folketingsgruppe har stået ledig, siden Bjarne Corydon stoppede for omkring to år siden. Tesfaye bliver ny udlændinge- og integrationsordfører.

En minirokade i Socialdemokratiet betyder, at Mattias Tesfaye (S) overtager Dan Jørgensens (S) post som udlændinge- og integrationsordfører. 

Dan Jørgensen skal fremover være næstformand i partiets folketingsgruppe - en post, der har været ledig, siden tidligere S-finansminister Bjarne Corydon forlod folketingsgruppen 2015.

- Dan Jørgensen skal være en meget aktiv del af ledelsen i forhold til hele politikudviklingen og diskussionen med regeringen op til næste folketingsvalg, siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S).


- Mattias Tesfaye er en meget stærk og klar stemme i udlændinge- og integrationsdebatten, og vi er utroligt glade for, at han vil påtage sig opgaven med at være Socialdemokratiets ordfører på området.

- Samlet set får vi både styrket den socialdemokratiske ledelse og får en rigtig dygtig mand på posten som udlændinge- og integrationsordfører.

Spørgsmål: Hvor central og vigtig er Dan Jørgenens nye post, når den ikke har været besat, siden Bjarne Corydon forlod Folketinget?

- Dan har gjort det rigtig flot og godt som udlændinge- og integrationsordfører, men vi har gerne villet styrke den samlede ledelse, som Dan jo i forvejen er en del af, så han kan koncentrere sine kræfter om politikudvikling og vores løbende diskussion med regeringen.

Spørgsmål: Men hvordan kan det være en forfremmelse at få en post, som det ikke har været nødvendigt at besætte i to år?

- Det er en forfremmelse at blive næstformand for den socialdemokratiske folketingsgruppe. Det er også et klart signal om, at der er stor tillid til Dan Jørgensen, siger Nicolai Wammen.

- Han kommer til at spille en endnu mere central rolle i ledelsen, så det er en klar forfremmelse. 

Mattias Tesfaye sidder i forvejen i Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg og er derudover ordfører for erhvervsuddannelser og social dumping.

/ritzau/

Emneord: Mattias Tesfaye, Dan Jørgensen, Næstformand, Socialdemokraterne
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også