Efter prisforskel på 500 mio. til sundhedsplatforme: Nu vil region sammenligne

Regionsrådsformand vil have undersøgt Sundhedsplatformen. Det sker efter at Region Syddanmark har besluttet at anskaffe velafprøvet og langt billigere IT-system

Mens Region Sjælland gav 700 mio. kr. for sin version af Sundhedsplatformen, har Region Syddanmark kun betalt 250 mio. kr.

Det udskældte journalsystem Sundhedsplatformen har dermed haft to forskellige prisskilte øst og vest for Storebælt.

I Region Sjælland har man indkøbt systemet fra det amerikanske firma Epic for 700 millioner kroner, men i Region Syddanmark har man valgt det danske firma Systematic, som kunne levere en løsning til 250 millioner kroner.

Nu vil Regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen (S), have undersøgt, hvad forskellene er på de to systemer.

Debatten om Sundhedsplatformen

Følg debatten om Sundhedsplatformen på denne tema-side.

-Jeg tror, der er en lang række funktioner, som skiller sig ud ved vores system, men da jeg ikke kender Region Syddanmarks system, skal jeg ikke gøre mig til ekspert i det. Derfor er det også noget af det, jeg har bedt administrationen om at give mig en opdatering på, siger han.

Formanden for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, Poul Erik Svendsen (S), udelukkede på forhånd systemet fra Epic.

I stedet valgte et enigt regionsråd sundhedsplatformen fra det danske firma Systematic, der var meget billigt og afprøvet på sygehusene i Midtjylland, siger han.

- Vi lagde meget vægt på, at systemet var afprøvet og fungerede godt på sygehusene i Midtjylland. Desuden fik vi det for en god pris, og det er billigt i drift, siger han.

Selv om Sundhedsplatformen er blevet kaldt både en katastrofe og til fare for patientsikkerheden, så afviser Heino Knudsen at skrotte systemet. Regionsrådsformanden erkender, at der er mange problemer, men de er i fuld gang med at blive løst.

-Vi skal også se, hvad der er muligt, og hvad der er realistisk, og det er ikke realistisk at skrotte Sundhedsplatformen, siger han.

Rigsrevisionen er i øjeblikket ved at undersøge, hvad der op til udbudsprocessen i Region hovedstaden og Sjælland, fik politikerne til at vælge det amerikanske og meget dyrere system.

 
Emneord: Sundhedsplatformen, EPIC, Systematic, IT-projekter, Digitalisering, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland, Region Hovedstaden, Heino Knudsen, 080518
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også