Efter stigende pres: Forsvarsminister Carl Holst frasiger - resten af - politisk efterløn

Carl Holst vil ikke modtage mere af sit omstridte eftervederlag. Han har frasagt sig fremtidige udbetalinger eller omkring 400.000 af de over 800.000 han var berettiget til.

Forsvarsminister Carl Holst (V) har frasagt sig sit eftervederlag, som han får som tidligere regionsformand. Det skriver flere medier.

Det meddeler ministeren på Venstres sommergruppemøde på Hotel Legoland i Billund. Udmeldingen kommer kun få timer efter, at Carl Holst på samme gruppemøde forsvarede sin ret til vederlaget, skriver Jyllands-Posten.


Halvdelen af pengene har Carl Holst modtaget, og nu har han bedt om, at alle fremtidige udbetalinger bliver stoppet, siger han til TV2 Nyhederne.

- Jeg synes, at den her sag overskygger mit virke som forsvarsminister.

- Jeg vil ikke bringe Forsvaret og militæret i en situation, hvor mine sager skygger for dem, siger han til TV2.

Ministeren står samtidig fast på, at han har overholdt reglerne. Og han har ikke i sinde at betale de penge tilbage, som han har fået udbetalt.

Efter sit job som formand for Region Syddanmark har Carl Holst ret til et eftervederlag på 833.040 kroner.

Jobbet sagde han dog selv op, for i stedet at blive valgt til Folketinget og kort efter udnævnt til forsvarsminister. Et arbejde, der giver omkring 1,1 million kroner i løn.

Lige netop derfor har der været meget debat omkring, hvorvidt forsvarsministeren stadig havde ret til pengene eller burde frasige sig dem.

Onsdag kritiserede Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sin kollega. Han opfordrede blandt andet til, at reglerne for vederlag bliver ændret.

- Når man har mulighed for at få et nyt, vellønnet job inden for den offentlige sektor som forsvarsminister, så er tanken med eftervederlaget ikke opfyldt, sagde han til Ritzau.

Udmeldingen fra forsvarsministeren kommer knap et døgn efter, at formand for Alternativet, Uffe Elbæk, har frabedt sig at modtage ministerpension på cirka 86.000 kroner om året, mens han stadig sidder i Folketinget. Uffe Elbæk er tidligere radikal kulturminister.

Carl Holst mener, at han har optjent retten til efterlønnen i kraft af sine 15 år som regionsrådsformand.

Han har indtil torsdag aften stået fast på, at reglerne giver ham ret til de hundredtusinder kroner, uanset at han har fået nyt job.

FAKTA: Det har Carl Holst fået i eftervederlag
Eftervederlaget svarer samlet til 12 måneders løn. Forsvarsministeren vil dog fortsat beholde det, han allerede har fået udbetalt i efterløn. Og ifølge Region Syddanmark har Holst nået at få følgende beløb:
 
*30. juni: Seks måneders efterløn udbetalt på én gang: 416.518,56 kroner.
 
* 31. juli: En måneds efterløn: 69.419,76 kroner.
 
Holst har således modtaget syv af de 12 måneders eftervederlag, han er berettiget til efter reglerne.
 
Kilder: Region Syddanmark

/ritzau/

Emneord: Carl Holst, Politisk efterløn
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.