Ekspert kalder dansk støtte til GGGI ulogisk

Ud fra et miljøsynspunkt er det svært at få øje på logikken i det danske engagement i GGGI, påpeger ekspert.

Det vækker undren, at den danske udviklingsminister Christian Friis Bachs (R) torsdag kaldte den internationale klimaorganisation Global Green Growth Institute, GGGI, for en både "central" og "lovende" organisation, når det gælder om at skabe af grøn vækst i fattige lande.

Ganske vist truede ministeren med at droppe den danske millionstøtte til GGGI, hvis der ikke er styr på økonomien. Men ministeren understregede samtidig, at han "forventer at fortsætte samarbejdet" med den omstridte klimaorganisation med base i Sydkorea.

- Ud fra et miljøsynspunkt kan jeg ikke se logikken i at være med i GGGI, siger ph.d.-stipendiat ved DIIS, Anders Riel Müller, der har fulgt Sydkoreas arbejde med at skabe grøn vækst, som også er hjørnestenen i GGGI's arbejde.

- Sydkorea har nu fem års erfaringer med grøn vækst, og deres erfaringer er meget, meget dårlige. Og det synes jeg også, at danske politikere burde forholde sig til, siger han.

- Sydkorea bliver ved med at falde på World Economic Forums klimaindeks, så spørgsmålet er, om man i GGGI vil gå en anden vej med den grønne vækst, end man har gjort det i Sydkorea, påpeger Anders Riel Müller.

Udviklingsministeren har annonceret, at han vil offentliggøre en stærkt kritisk sydkoreansk revisionsrapport om GGGI, der blandt andet påtalte ulovlig betaling af sydkoreanske embedsmænd.

Christian Friis Bach har samtidig bedt om en grundig redegørelse fra GGGI, der også vil blive tilsendt Rigsrevisionen.

/ritzau/

 
Emneord: GGGI, Miljø, Rejsesag, Grøn Vækst, Christian Friis Bach, Anders Riel Müller
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 29.10.14
  EU arbejder: Lossepladser skal begraves

  Alle EU-lande mister i dag en masse værdier, fordi affald ligger på lossepladser eller brændes af. Det vil Kommissionen gøre op med i et nyt affalds-forslag, som EU´s miljøministre behandler.

 • 27.10.14 Bæredygtighed
  Verden venter på klimarapport fra København

  I denne uge samles 600 internationale klimaforskere og delegerede i Danmark. De skal sætte de sidste punktummer i den femte rapport fra FN’s klimapanel IPCC om klimaets tilstand. En rapport, som ifølge klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen bliver afgørende for forhandlingerne om en global klimaaftale i Paris i 2015

 • 27.10.14 Infrastruktur
  Ekstreme oversvømmelser vil ske langt oftere i fremtiden

  Flere, større og hyppigere oversvømmelser og nogle af Europas højeste skadesomkostninger. Ny rapport giver for første gang overblik for konsekvenserne for Danmark ved et ændret klima.

 • 09.10.14 Bæredygtighed
  Partnerskab med landbruget om en grøn omstilling

  Mere bæredygtighed i landbruget – sådan lyder overskriften på en ny kampagne, som Aalborg Kommune lancerer i Halkær i uge 43. Kampagnen indeholder målrettet tilsyn med 20-25 landbrug, der får hjælp til at arbejde med bæredygtig udvikling inden for natur- og miljøområdet.

 • 22.08.14 Bæredygtighed
  Borgmestre: Stop råstofindvinding i Øresund

  Råstofindvindingen i Øresund har konsekvenser for Sundets fiskebestand og fauna. Politikere, forskere og erhvervsfiskere råber nu vagt i gevær og opfordrer ministeren til at få det stoppet.