Christian Friis Bach

Ekspert: Mærkværdigt forløb omkring Friis Bach-afgang

Politisk kommentator undrer sig over, at presset på Christian Friis Bach kommer fra egne rækker.

Christian Friis Bach (R) vil på et pressemøde torsdag klokken 13.15 trække sig udviklingsminister. Det erfarer Ritzau.

Beslutningen kommer bag på politisk kommentar Troels Mylenberg, der vurderer, at forklaringen må ligge i Friis Bachs hans orientering af folketinget om rodet i klimaorganisationen GGGI.

Der har ministeren før udtalt, at han burde have orienteret Folketinget tidligere.

- Men det, der gør det så mærkeligt, er, at sådan et pres normalt plejer at komme fra en opposition, der føler sig underinformeret. Men oppositionen synes at være lige så overraskede over, hvad der er ved at ske, som alle vi andre.

Flere medier skriver torsdag, at Christian Friis Bach ikke ønsker at sidde som udviklingsminister, mens en undersøgelse af hans rolle i GGGI-sagen finder sted.

- Man må formode, at der står et eller andet i den undersøgelse, som er mere eller mindre ansvarspådragende for Christian Friis Bach. Men hvad det kan være, kan jeg simpelthen ikke gennemskue, siger Troels Mylenberg.

Han mener, at det vil være oplagt at lede efter Christian Friis Bachs afløser i den radikale folketingsgruppe, og her ser Troels Mylenberg to oplagte kandidater.

- Rasmus Helveg Pedersen har beskæftiget sig med udviklingspolitik. Og han har i øvrigt i en årrække arbejdet i Folkekirkens Nødhjælp og i andre bistandsorganisationer. Han har lidt den samme profil som Christian Friis Bach. Så det er en oplagt afløser.

- Men det kunne også være Sophie Carsten Nielsen, der efterhånden står på spring for at træde ind på en ministerpost.

Spørgsmål: Hvilket eftermæle vil Christian Friis Bach efterlade sig?

- Det kommer fuldstændigt an på, hvad årsagen til, at han går af, er. Men indtil videre er kendt som er respekteret for sin faglighed og sin ordentlighed. Men også for sin måske ikke alt for store politiske muskelkraft.

- Han er dygtig og vellidt. Han er inde i sagerne. Men det er også på et område, hvor man kan sige, at de store politiske slagsmål sjældent foregår, siger Troels Mylenberg.

/ritzau/

 

Emneord: Christian Friis Bach, Ministertilbagetrædelse, Troels Mylenberg
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 17.10.13 Bæredygtighed
  Ban Ki-moon deltager i grøn vækst-topmøde og klimafinansieringsmøde i København

  FN’s generalsekretær Ban Ki-moon besøger København den 22. og 23. oktober. Her vil generalsekretæren holde hovedtalen ved dette års Global Green Growth Forum (3GF), ligesom han vil åbne det danske klimafinansieringsmøde Copenhagen Climate Finance Meeting i FN-byen.

 • 30.08.13 Politik
  Vil forandre verden med kultur

  347 kunstnere fra 44 udviklingslande indtager Danmark med et ønske om at skabe forandringer gennem kunsten. Det sker på den tilbagevendende IMAGES FESTIVAL, der åbner i dag i København, Aarhus og Aalborg.

 • 14.08.13 Velfærd
  Afrika og Asien på skoleskemaet

  Udviklingsminister Christian Friis Bach og undervisningsminister Christine Antorini styrker den internationale dimension i folkeskolen.