Det er bl.a. Designskolen i Kolding, der gør kommunen attraktiv for nye borgere. Foto: Designskolen Kolding

Eksplosiv vækst i Kolding

Det er blevet særdeles populært at bo i Kolding Kommune. Sidste år steg indbyggertallet med hele 728.

Ved årsskiftet boede der 90.794 i Kolding Kommune, og det bringer kommunen op i toppen af de mest attraktive kommuner at flytte til. Kolding distancerer kommuner som Horsens, Silkeborg, Herning og Randers. Væksten på over 700 borgere er tre gange højere end prognoserne fra Danmarks Statistik forventede, så tilstrømningen har været markant.


Det er internationale studerende, mange fødsler, indvandring og danskere som vender hjem fra udlandet, der er forklaringerne på væksten. SDU åbnede nyt universitet i september sidste år, og Kolding som uddannelsesby ser for alvor ud til at give vækst. Ud over den store stigning i det samlede indbyggertal, er der for første gang siden 2006 nettotilflytning fra de øvrige kommuner på 75.

"Nedgangen fra andre kommuner var netop årsagen til, at vi bragte en ny version på banen, "Kolding - Vi designer livet" for to år siden. Nu kan vi se at vores arbejde med vækst giver resultater, og vi vokser mere end stort set alle andre jyske og fynske byer. Ligesom vi vokser mere end Århus, når man ser på vores størrelse, altså den procentvise vækst", forklarer borgmester Jørn Pedersen.

De seneste år er salget af kommunale grunde steget, der er gang i byggeriet af 160 ungdomsboliger, og der er yderligere 160 på vej. Hvilket også viser, at der brug for nye boliger til mange nye. Hele trekantområdet trækker mange nye indbyggere til, særligt Kolding og Vejle.

"Det glæder mig at vi sammen trækker stor vækst for hele trekantområdet, og det viser at vi er et attraktivt sted at bo og også etablere virksomheder, for det er som regel jobbet, der får os til at flytte til en ny by", siger Jørn Pedersen.

Emneord: Kolding Kommune, Indbyggertal, Tilflyttere
Kolding Kommune på DenOffentlige.dk Kolding Kommune
Aktivitet: Artikler: 108 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også