EL: Minister glider af på kritik af Zornig-pulje

Enhedslisten vil stadig have svar fra socialministeren i sag om tildeling af 500.000 kroner til Huset Zornig.

Selvom Socialministeriet nu har erkendt fodfejl i forløbet om tildelingen af en pulje på 500.000 kroner til Lisbeth Zornig Andersen og Huset Zornig tilbage i 2012, kræver Enhedslisten fortsat svar i sagen fra socialminister Manu Sareen (R).

I en redegørelse for tildelingen af de 500.000 kroner skriver Socialministeriet, at det "ikke var hensigtsmæssigt", at ministeriet gav pengene via puljemidler i stedet for gennem en konsulentkontrakt, da det dette "kunne skabe tvivl om aftalens form".

Samtidig skriver ministeriet, at man "kunne have overvejet" at bede andre end Lisbeth Zornig Andersen om at byde på opgaven med at undersøge nomadefamilier for offentlige kroner.

Det fravalgte Socialministeriet dog med henvisning til, at Zornig - i ministeriets optik - besidder en "særlig viden".

Men Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen, kræver stadig svar på spørgsmål i sagen.

- Jeg synes, at ministeren glider lidt af på spørgsmålet om, hvorvidt opgaven kunne være sendt i kontroludbud, siger han og fortsætter:

- Jeg tror ikke, at der er sket noget ulovligt, men når man bruger 500.000 kroner af skatteborgernes penge, så kunne man godt kontrollere, om prisen ligger det rigtige sted. Det gør man også, når man skal have lavet sit badeværelse derhjemme.

Finn Sørensen kalder desuden ministeriets uddeling af puljepengene til Lisbeth Zornig Andersen for "bagvendt".

- Jeg synes, det er en bagvendt fremgangsmåde, at man fortæller en konsulent, at der er 500.000 kroner til at løse en opgave for. Man burde jo bare have sagt, at der var en opgave og så hørt, hvad hun kunne løse den for, siger Finn Sørensen.

/ritzau/

 

Emneord: Pulje, Lisbeth Zornig Andersen, Huset Zornig, Enhedslisten
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også