EL: Regeringen lyver om Dongs kapitaltilførsel

Dongs nye kapital skal bruges til jagt på olie og gas og ikke kun til havvindmøller, siger Enhedslisten.

Det passer simpelthen ikke, når regeringen påstår, at den nye kapitaltilførsel til Dong skal sikre fortsat udbygning med havvindmøller, mener Enhedslisten.

- Det fremgår klart af Dongs årsregnskab og ledelsesberetning fra 2012, at pengene hovedsageligt skal bruges til at indfri Dongs drømme om voldsom vækst i olie og gasudvinding, siger Per Clausen, energiordfører for Enhedslisten.

Ifølge Per Clausen er Dongs ønske en massiv kapital til øget olieefterforskning, da det er virksomhedens erklærede politik løbende at have mindst 10 gange så store reserver, som der løbende udvindes.

- Så når Annette Vilhelmsen siger, at man støtter den strategi, der primært handler om at skaffe penge til havvindmøller, er det sådan set ikke rigtigt.

- Ikke mindst satser Dong på olie- og gasudvinding i ishavet - Barentshavet, samt ved Grønland, hvor der er store uløste miljøproblemer forbundet med at satse på udvinding af olie og gas, fortsætter Per Clausen.

Ifølge Per Clausen handler Goldman Sachs invitation til at være medejer af Dong ikke om at skaffe penge til investeringer i vindenergi, men om en forstærket indsats for at udvinde olie og gas samt øget anvendelse af biomasse, som også klimamæssigt og miljømæssigt er en tvivlsom energiform. 

- Jeg vil nu indkalde finansminister Bjarne Corydon (S) i samråd i Folketingets klima- og energiudvalg.

- Her jeg vil bede ham om at forklare, hvorfor regeringen støtter Dongs massive satsning på udvinding af olie og gas, som jo står direkte i modstrid med regeringens ønske om at gøre os uafhængige af de fossile brændsler, siger Per Clausen, energiordfører for Enhedslisten. 

/ritzau/

 

Emneord: DONG, Goldmann Sachs, Enhedslisten, Samråd, Bjarne Corydon, Privatisering
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også