Elevorganisationer boykotter Borgerlige Studerende

Tre store elevorganisationer melder afbud til et møde i Undervisningsministeriet, fordi en ny aktør deltager. Afbuddene ”undrer” undervisningsministeren.

Der bliver tomt om bordet 1. juni i Undervisningsministeriet, når minister Merete Riisager (LA) holder møde med en række elevorganisationer. 

De tre største organisationer på ungdomsuddannelses-området har nemlig meldt afbud, fordi den borgerlige-liberale organisation Borgerlige Studerende også deltager, skriver netavisen Altinget. 

Under en rundbordssamtale ville ministeren ellers høre organisationernes bud på, hvordan man kan få flere unge til at søge en erhvervsuddannelse. 


Det ønsker Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (LH), Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO) og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) ikke at være med til, når også Borgerligt Studerende sidder med om bordet. 

Altinget: uddannelse har bedt DGS og EEO begrunde afbuddene. Ingen af de to organisationer ønsker at udtale sig til citat om sagen, men EEO bekræfter dog, at Borgerlige Studerendes deltagelse er udslagsgivende for, at organisationerne bliver væk.

Borgerligt Studerende blev stiftet i 2014 og dækker med egne ord både grundskole, universitet og erhvervsskoler.

Foreningens formand Ida Egede er ”vred og ked af det” over, at de øvrige elevorganisationer bliver væk fra rundbordssamtalen. 

”Det er beklageligt på demokratiets og på organisationernes medlems vegne. Deres foreninger ønsker ikke at have en dialog med en minister, som gerne vil lytte, fordi de er uenige med nogen i panelet,” siger hun til Altinget. 

Undervisningsminister Merete Riisager undrer sig da også over afbuddet fra de tre store elevorganisationer. 

Det er nemlig et helt oplagt forum for netop de tre organisationer at byde ind i, mener hun. 

”Det undrer mig, at de tre organisationer har meldt afbud til mødet, men det står dem helt frit for. Hvis de ændrer mening, er døren stadig åben, og der er kaffe nok til alle,” siger Merete Riisager til Altinget. 

Hele historien hos Altinget

Emneord: Studerende, Ungdomsuddannelser, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Erhvervsskolernes Elev-organisation, Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, Borgerlige Studerende, Merete Riisager, Undervisningsministeriet
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også