Eliteforsk: Fem unge forskere hædres af kronprinsessen i dag

Seks millioner kroner uddeles i dag til fem unge forskere, der har udmærket sig på deres felt.

Uddannelses- og Forskningsministeriet sætter helt bogstaveligt pris på unge, dygtige forskere ved et arrangement på Glyptoteket i København torsdag.

De fem modtagere af Eliteforsk-prisen får hver især en klækkelig check på 1,2 millioner, hvoraf de 200.000 kroner er en personlig hæderspris, mens resten af pengene skal bruges i forskningsøjemed.

Prisen uddeles af kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V).


De fem modtagere i år er David Dreyer Lassen, Liv Hornekør, Mette Ramsgaard Thomsen, Petar Popovski og Peter Lodahl.

- Vi skal hylde og give plads til dem, der åbenlyst hæver sig over mængden. Med Eliteforsk-priserne fejrer vi nogle af Danmarks dygtigste forskere, som tør sætte den faglige barre højt og drives af ambitionen om at være de allerbedste inden for deres felt. 

- Det er vigtigt, for forskning af høj kvalitet er en afgørende forudsætning for velstand og velfærd, siger Esben Lunde Larsen om prismodtagerne.

Det er 10. gang, at Eliteforsk-priserne uddeles. Ud over de fem ovennævnte prismodtagere får 20 ph.d.-studerende hver 200.000 kroner i rejsestipendier.

/ritzau/

Emneord: Eliteforsk, Forskere, Forskning, Forskningsministeriet, David Dreyer Lassen, Liv Hornekør, Mette Ramsgaard Thomsen, Petar Popovski, Peter Lodahl
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.06.19 Ledelse
  Stress-forskernes ni anbefalinger til ledere om bedre arbejdsliv

  Otte stress-forskere har samlet ni gode råd til ledere, som gerne vil styrke produktivitet og trivsel for medarbejdere og hjælpe dem til et arbejdsliv i balance. Anbefalingerne er et supplement til arbejdet i regeringens Stresspanel, siger forskerne.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 22.02.19 Velfærd
  Bliv klar til valgdebat: Ove Kaj P og Jørn Henrik P i samtale om velfærd

  PODCAST: "Mennesket er ikke så rationelt som økonomer gerne vil gøre det til. Vi er kortsynede," siger Jørn Henrik Petersen. "Politikerne vil fortsætte centraliseringen, for det er en forudsætning for fremtidens velfærdsstat," siger Ove Kaj Pedersen. Hør tredje del af Nick Allentofts velfærdsdebat med de to professorer.

 • 28.11.18 Sundhed
  Regioner støtter uafhængig forskning

  7 millioner kroner til uafhængig forskning skal nu omsættes til resultater for patienterne.

 • 09.11.18 Bæredygtighed
  Forskere vil skabe bæredygtig kemi

  Aarhus Universitet er gået sammen med otte andre europæiske universiteter om at skabe grøn, bæredygtig og bionedbrydelig kemi med en produktionsmetode, der bruger lys og enzymer og ikke genererer affald. Det kan være skelsættende for en industri, der ellers er en af klodens mest forurenende.