Embedsmænd fritages fra tjeneste efter statsløse-sag

To embedsmænd fritages indtil videre fra tjeneste som konsekvens af Statsløsekommissionens beretning.

I 19 år brød Danmark "klart" sine internationale forpligtelser, når det gælder behandlingen af statsløse personer.

Det konkluderer Statsløsekommissionen i sin beretning, der mandag er blevet offentliggjort fire år efter, at kommissionen blev nedsat.

                         Læs også: Danmark brød konventioner om statsløse

Statsløsekommissionen med landsdommer Peter Buhl i spidsen fastslår, at to embedsmænd kan drages til ansvar for de mange års konventionsbrud, der førte til retsstridige afslag på statsborgerskab.

- Jeg har noteret mig kommissionens vurdering af, at der er grundlag for, at det offentlige søger to embedsmænd draget til ansvar, anfører integrationsminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse.

- Mit ministerium og Finansministeriet vil nu håndtere det videre disciplinære forløb i forhold til disse embedsmænd, der indtil videre fritages fra tjeneste, fastslår hun.

Når de 19 års konventionsbrud under skiftende regeringer og embedsværk fører til, at to embedsmænd kan søges draget til ansvar, så skyldes det, at kommissionen deler den lange periode op i to halvdele:

Afslagene i perioden indtil 2007 er udtryk for uagtsomme tjenesteforseelser, men de ikke har været af en sådan grovhed, at der er grundlag for at drage nogen til ansvar, skriver kommissionen i sin beretning.

Men når det gælder perioden fra 2008 til 2010, så vurderer kommissionen, at to embedsmænd har begået forseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at de drages til ansvar.

/ritzau/

Emneord: Statsløsekommissionen, Embedsmænd
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.