En rød regering og Enhedslisten viger i ny måling

Der er solidt blåt flertal i Voxmeters første måling efter nytår, hvor der er rød retræte over hele linjen.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kan glæde sig over Voxmeters første meningsmåling for Ritzau efter nytår.

Den viser nemlig, at han bliver stensikker statsminister med 96 blå mandater, mens Helle Thorning-Schmidt (S) må nøjes med 81 mandater ved et genvalg.

Hun rammes af rød tilbagegang fra Socialdemokraterne til Enhedslisten. Liste A mister mere end ét procentpoint på en måned og står til kun 39 mandater. Det samme gør SF's Annette Vilhelmsen, som med kun 3,8 procent halter videre mod spærregrænsen.

Selv støttepartiet Enhedslisten, som hidtil har lukreret på SF's deroute, taber terræn hos vælgerne. Enhedslisten mister over halvandet procentpoint og står med 9,2 procent kun til 16 mandater.

Så forslår det lidt, at De Radikale går lige så meget frem, som Enhedslisten taber, og overhaler dem med 9,5 procentpoint og med 17 får ét mandat mere.

På den blå fløj stormer Dansk Folkeparti frem med over halvandet point til 16,6 procent. Det sikrer ikke blot Lars Løkkes genvalg, men giver 29 mandater. Løkke skynder sig langsommere med knap ét procentpoints fremgang til 28,3 procent og 50 mandater.

Derimod er der både stilstand hos De Konservative og Liberal Alliance. De Konservative får 4,7 procent som i Voxmeters måling 8. december og har overladt agterlanternen til SF. Liberal Alliance får 5,2 procent og ni mandater som for en måned siden.

Voxmeter har fra 6. til 12. januar telefonisk spurgt 1027 repræsentativt udvalgte vælgere, hvad de ville stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen. 17 procent af de adspurgte var i tvivl om deres partivalg, om de vil stemme eller stemme blankt.

Meningsmålingen har en maksimal usikkerhed på +/- 2,8 procentpoint.

/ritzau/

 

Emneord: Voxmeter
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.