Engell: Thorning vælger selv om hun bliver

Statsministeren bliver ikke væltet, som S-formand, vurderer Hans Engell, der heller ikke tror, hun går selv.

- Thorning afgør selv, om hun bliver frem til næste valg.

Så sikker er vurderingen fra politisk kommentator Hans Engell efter nye stemmer fredag har sluttet sig til det talstærke kor af Socialdemokrater, der kritiserer den politiske linje, som statsminister Helle Thorning-Schmidt har lagt.

Senest har rundspørge fra DR vist, at 33 ud af 72 adspurgte lokalformænd mener, at partiet svigter sine kerneværdier, og i Berlingske efterlyser fem sjællandske politikere en rød tråd i partiets politik.

Men selvom kritikken er tiltagende, så bliver Helle Thorning-Schmidt ikke forsøgt væltet forud for det kommende folketingsvalg, vurderer Hans Engell.

- Der er ikke noget, der tyder på, at der er nogen, heller ikke Mette Frederiksen, der stiller op til et kampvalg mod Thorning. Men der kan godt være en gruppe, der siger til hende, at de synes, hun skal træde tilbage, påpeger den politiske kommentator, som tilføjer:

- Vi nærmer os et valg, og der er en del af S-gruppen og også nogle af ministrene, som står til at ryge ud af Folketinget på grund af de dårlige meningsmålinger, og de vil nok ikke sidde og vente på et nederlag.

Hans Engell forventer dog ikke, at Thorning vil forlade formandsposten uden kamp.

- Thorning er gjort af et stof, hvor hun ikke bare løber af pladsen. Men hvis presset bliver tilstrækkelig hårdt, så er spørgsmålet også, hvor interessant det er for hende at blive, spekulerer Engell.

Han forventer at det interne pres på statsministeren vil fortsætte, indtil hendes potentielle skifte til europæisk politik er afklaret i løbet af sommeren.

Og hvis det ender med, at hun bliver inden for landets grænser, vil Socialdemokraternes kongres i september blive skæbnesvanger.

- Thorning er i en situation, hvor hun efter min mening har fem måneder til at skabe ro på bagsmækken, få rettet meningsmålingerne og skabt noget stabilitet omkring hendes lederskab, vurderer Hans Engell.

/ritzau/

 

Emneord: Helle Thorning Schmidt, Hans Engell, Statsministerpost, S-formand, Kritik
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 30.09.15 Ledelse
  Ombudsmanden: Region Hovedstaden krænkede læges ytringsfrihed

  Det var "meget kritisabelt" da Region Hovedstaden forsøgte at lukke munden på en kritisk læge i forbindelse med akuttelefonens lancering. Det skriver Ombudsmanden i denne pressemeddelelse.