Engell: Thorning vælger selv om hun bliver

Statsministeren bliver ikke væltet, som S-formand, vurderer Hans Engell, der heller ikke tror, hun går selv.

- Thorning afgør selv, om hun bliver frem til næste valg.

Så sikker er vurderingen fra politisk kommentator Hans Engell efter nye stemmer fredag har sluttet sig til det talstærke kor af Socialdemokrater, der kritiserer den politiske linje, som statsminister Helle Thorning-Schmidt har lagt.

Senest har rundspørge fra DR vist, at 33 ud af 72 adspurgte lokalformænd mener, at partiet svigter sine kerneværdier, og i Berlingske efterlyser fem sjællandske politikere en rød tråd i partiets politik.

Men selvom kritikken er tiltagende, så bliver Helle Thorning-Schmidt ikke forsøgt væltet forud for det kommende folketingsvalg, vurderer Hans Engell.

- Der er ikke noget, der tyder på, at der er nogen, heller ikke Mette Frederiksen, der stiller op til et kampvalg mod Thorning. Men der kan godt være en gruppe, der siger til hende, at de synes, hun skal træde tilbage, påpeger den politiske kommentator, som tilføjer:

- Vi nærmer os et valg, og der er en del af S-gruppen og også nogle af ministrene, som står til at ryge ud af Folketinget på grund af de dårlige meningsmålinger, og de vil nok ikke sidde og vente på et nederlag.

Hans Engell forventer dog ikke, at Thorning vil forlade formandsposten uden kamp.

- Thorning er gjort af et stof, hvor hun ikke bare løber af pladsen. Men hvis presset bliver tilstrækkelig hårdt, så er spørgsmålet også, hvor interessant det er for hende at blive, spekulerer Engell.

Han forventer at det interne pres på statsministeren vil fortsætte, indtil hendes potentielle skifte til europæisk politik er afklaret i løbet af sommeren.

Og hvis det ender med, at hun bliver inden for landets grænser, vil Socialdemokraternes kongres i september blive skæbnesvanger.

- Thorning er i en situation, hvor hun efter min mening har fem måneder til at skabe ro på bagsmækken, få rettet meningsmålingerne og skabt noget stabilitet omkring hendes lederskab, vurderer Hans Engell.

/ritzau/

 

Emneord: Helle Thorning Schmidt, Hans Engell, Statsministerpost, S-formand, Kritik
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 13.05.20 Politik
  COVID-19: Så mange selvstændige har fået hjælp

  Nye tal viser, at der er sendt cirka 45.000 udbetalinger afsted under ordningen til selvstændige og freelancere. I alt er over 3 mia. kr. udbetalt under ordningen.

 • 30.09.15 Ledelse
  Ombudsmanden: Region Hovedstaden krænkede læges ytringsfrihed

  Det var "meget kritisabelt" da Region Hovedstaden forsøgte at lukke munden på en kritisk læge i forbindelse med akuttelefonens lancering. Det skriver Ombudsmanden i denne pressemeddelelse.