Enhedslisten: Kommende Dong-salg skal til folkeafstemning

Dong er vores alles ejendom, siger Enhedslisten, som vil spørge danskerne til råds ved nyt salg af Dong-aktier

Danskerne skal spørges i en folkeafstemning, inden staten sælger ud af sine resterende aktier i Dong.

Det mener Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, der vil have de øvrige partier i rød blok til at garantere en folkeafstemning, hvis resten af Dong sælges.

- Når en regering sælger ud af vores fælles ejendom, så er det en nærmest uigenkaldelig beslutning. Når først der er solgt ud, så får vi det aldrig tilbage til fællesskabet igen. Derfor er det helt rimeligt, at danskerne bliver taget med på råd. Det er jo ikke regeringens ejendom, der sælges. Det er vores alle sammens ejendom, siger Johanne Schmidt-Nielsen i en mail.

Enhedslisten har været stærkt kritisk over for statens salg af Dong-aktier til blandt andet Goldman Sachs. Partiet mener, at rød blok "som et minimum" må melde klart ud, om den i en kommende valgperiode planlægger at sælge yderligere aktier i Dong.


- Jeg tror faktisk, at der er mange danskere, der ikke engang ved, at SF, Socialdemokraterne og de andre forligspartier planlægger at sælge resten af Dong i den kommende valgperiode. Jeg synes ikke, partierne bag forliget skal slippe for at diskutere Dong under valgkampen og så snige et salg igennem bagefter, siger Johanne Schmidt-Nielsen. 

Det var i januar, at et flertal i Folketinget gav grønt lys til at sælge 19 procent af aktierne i Dong til Goldman Sachs. Forløbet endte med, at SF forlod regeringen i protest, og sagen har siden forfulgt finansminister Bjarne Corydon (S).

I dag ejer den danske stat fortsat cirka 60 procent af aktierne i Dong.

Planen er, at energiselskabet skal børsnoteres senest i 2018.

 
Emneord: DONG Energy, Goldman Sachs, Enhedslisten, FV2015
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 02.06.15 Enderser
    Salg af Danmark

    En sanhed! Goldmann Sachs ejer politikere verden over bla. Amerika. Deres plan er at få Danmark i knæ og tage kontrolen. Alt dette planlæggers i bielderberg logen. En loge som både Bjarne Corydon og Helle Torning er medlem af. Deres fornemmeste opgave er at lyve sig magten så deres vision om total kontrol af det danske folk er en realitet. Bjarne Corydon er blevet forgyldt af bielderberg. Rosen er et symbol på fristelsen. Men under rosens smukke blade river den det danske folk til blods. Rosen er blomsten fra lusifer. Vågn op Danmark. Folket er regeringen. Derfor skal vi stemme om et salg af Dong.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også