Enhedslisten sender borgmesters partiskat videre

Bestyrelsen vil ikke tage imod partiskatten, der kommer fra eksborgmester Morten Kabells eftervederlag.

Enhedslistens bestyrelse i København har ved et møde onsdag besluttet at frasige sig partiskatten fra Morten Kabells eftervederlag.

Det siger Eva Milsted Enoksen, der er en del af Enhedslistens bestyrelse i København.

- Vi er kommet frem til denne beslutning, fordi vi i Enhedslisten er imod dobbeltlønninger. Det vil sige, at vi som parti ikke vil tjene penge på en dobbeltløn med et eftervederlag, siger hun.

Pengene går i stedet til andre gode formål uden for partiet, lyder det fra Eva Milsted Enoksen. 

Hvad pengene skal gå til, vil de lade deres medlemmer afgøre ved generalforsamlingen i marts.


Ifølge Morten Kabell selv, skulle 131.000 kroner af hans eftervederlag gå til partiskat til Enhedslisten. Men de penge kommer altså ikke til at havne i partikassen.

Enhedslisten København vil som følge af sagen om eftervederlaget stille et ændringsforslag til generalforsamlingen.

- Vi foreslår, at man ændrer reglerne, så afgående borgmestre fra Enhedslisten fremadrettet frasiger sig eftervederlag, efter skatten er fraregnet. Så alt hvad der overgår en Enhedslisten-løn skal afstås, siger Eva Milsted Enoksen.

Dagens møde blevet gennemført på baggrund af det eftervederlag, som tidligere teknik- og miljøborgmester i København Morten Kabell modtog i forbindelse med sit skifte til et chefjob i det private erhvervsliv.

500.000 kroner fik Morten Kabell i eftervederlag. Det skabte en del debat, hvor blandt andre Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, kom med kritik.

Senere delte Morten Kabell regnestykket for sit eftervederlag på Facebook. Her skrev han, at han efter diverse skatter og afgifter ville stå tilbage med 26.000 kroner. Og dem ville han donere til velgørende formål.

Dermed manglede Enhedslisten København blot at beslutte, om partiet ville lægge de 131.000 kroner i partiskat fra eftervederlaget ned i partikassen. Og det har de altså valgt ikke at gøre.

/ritzau/

Emneord: Københavns Kommune, Morten Kabell, Vederlag, Lokalpolitikernes arbejdsvilkår, Politikerløn, Enhedslisten
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 11.01.18 Bente Petersen
  EL og efterløn

  Det var nok klogt... for jeg må tilstå jeg var noget forarget over at EL skulle profitere på systemet ie her efterløn.
  Jeg synes ELs system med at deres folketingsmedlemmer skal betale en del af deres løn til partiet så de får en mere fokelig løn og ikke glemmer ''rødderne'' er glimrende... derimod synes jeg det er noget fedteri at ELs tilforordnede til et valg skal betale ca. 1/3 af de sølle 800 kroner, de bliver betalt for een dag... først får man altså 800 for en meget lang dag, mere end 15 timer, så betaler man skat af det.... og så også 1/3 til EL... Det der så er tilbage er mindre end en 1/3.... ikke engang til en taxa hjem, hvis den sidste bus er gået.... Nu er jeg ikke tilforordenet for pengenes skyld - det jeg brokker mig over er EL's udiferentierede ''afgift på arbejde for partiet''.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også