Enormt overskud på betalingsbalancen fortsætter op

Over det seneste år er overskuddet på betalingsbalancen nu oppe på 119 milliarder kroner.

15,4 milliarder.

Så mange kroner var der i overskud på betalingsbalancen i august, og det er rekordstort. Dermed er overskuddet steget med 3,2 milliarder kroner siden juli måned og med 2,7 milliarder kroner i forhold til august sidste år.

Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik onsdag.

Over det seneste år er overskuddet nu oppe på hele 119 milliarder kroner, og det er ifølge Nordea det største plus på betalingsbalancen i mere end 60 år.

Og selv om det store overskud er et tegn på, at den danske økonomi er konkurrencedygtig, så vidner det også om, at der fortsat er sygdomstegn for dansk økonomi.

- Det skyldes, at den stagnerende import vidner om en svag indenlandsk efterspørgsel i kølvandet på en lang periode uden vækst i dansk økonomi, vurderer Jan Størup Nielsen, der er senioranalytiker i Nordea.

Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank, peger på, at overskuddet illustrerer, at danske virksomheder er i stand til at sælge varer og tjenester til høje priser på globale markeder.

- Det gør ikke, at vi kan tillade os at ignorere, at vi er et dyrt land at producere i, men det gør dog udfordringen med den svækkede konkurrenceevne mindre akut, siger økonomen i en kommentar.

Han tvivler dog på, at betalingsbalancen fremover vil fortsætte sin rekordkurs.

- Når vi kigger fremad, så er der grund til at forvente, at de store overskud på betalingsbalancen vil skrumpe en smule, da der forhåbentlig kommer mere gang i den indenlandske del af dansk økonomi, siger Steen Bocian.

Det stigende overskud i august skyldes blandt andet en stærk udvikling i olieeksporten, som steg med 50 procent.

/ritzau/

 

Emneord: Betalingsbalance, Overskud, Danmarks Statistik, Jan Størup Nielsen, Nordea, Steen Bocian, Danske Bank
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også