Er der afgift på børn med handicap?

Op til 4.300 kroner om måneden er, hvad forældrene til døgnanbragte børn med handicap kan blive opkrævet for et ophold på en døgninstitution.

Denne forældrebetaling rammer ikke bare pressede familier hårdt økonomisk, den er også urimelig.

Hvis en kommune vurderer, at et barn ikke har et udviklingspotentiale, så kan forældrene kræves betaling, hvilket betyder, at nogle kommuner argumenterer for, at børnene ikke har noget udviklings-potentiale – og dermed sparer kommunen penge.

Derudover har forældre med børn på en døgninstitution stadig mange udgifter til kørsel, fastholdelse af værelse og soveplads i hjemmet, legetøj, hjælpemidler, vask, udflugter etc. og samtidig mister de børnechecken, dækning af merudgifter, adgangen til bevilling af handicapbil forringes, kompensationen for tabt arbejdsfortjeneste ved nedsat arbejdstid forsvinder etc.

Forældre bidrager på den måde i høj grad økonomisk til deres anbragte barns forsørgelse. Socialminister Manu Sareen har sat en analyse af området i gang, der ligger klar inden udgangen af 2015.

Men Spastikerforeningen behøver ingen analyse for at konstatere, at de nuværende regler er økonomisk diskrimination, og opfordringen er at fjerne forældrebetalingen.

Emneord: Spastikerforeningen, Forældrebetaling, Handicappede unge, Døgninstitutioner
Spastikerforeningen på DenOffentlige.dk Spastikerforeningen er en handicappolitisk interesseorganisation, der arbejder for at forbedre forholdene for mennesker med spastisk lammelse (cerebral parese).
Aktivitet: Artikler: 11 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også