Erhvervsministeren: Mobningen af bankerne må stoppe

Brian Mikkelsen (K) vil mindske reguleringen af bankerne, så det bliver billigere og nemmere at låne

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil arbejde for, at bankerne får bedre arbejdsbetingelser i form af mindre regulering.

Det siger han forud for Finansrådets årsmøde mandag, hvor han vil argumentere for, at det er på tide at give bankerne mere snor i form af færre lovkrav. 

- Mobningen af den finansielle sektor må stoppe, for bankerne og realkreditten er afgørende for væksten herhjemme. 


- Hvis man indfører yderligere regulering og dermed omkostninger, så bliver lånene også dyrere for både erhvervslivet og de private bankkunder.

- Derfor skal vi omfavne bankerne i stedet, så vi kan få flere investeringer i Danmark, siger han.

Ministeren var selv med til at skærpe kravene til de finansielle virksomheder i sin forrige periode som erhvervsminister.

- Det var fornuftigt at stramme op efter finanskrisen i 2008, og der er også gjort rigtigt meget på den front for at sikre mere solide banker.

- Men nu er det på tide at spørge os selv, hvor balancen skal ligge mellem at sikre bankernes stabilitet og samtidig skabe rammer for investeringer og vækst, siger han. 

Brian Mikkelsen henviser til, at bankernes gennemsnitlige solvensprocent - som er et udtryk for, hvor velpolstrede de er - er steget fra 12 til 20 procent i perioden.

Og så minder han om, at der i høj grad er tale om en international kamp, fordi en del af kravene til bankerne bliver fastsat i EU-regi.

Det gælder blandt andet de solvenskrav, der bygger på anbefalinger fra den såkaldte Basel-komité, som lige nu barsler med nye forslag, der blandt andet kan ramme de danske realkreditselskaber.

/ritzau/

 

 

Emneord: Banker, Finans, Finansrådet, Erhvervsministeriet, Brian Mikkelsen, Ny regering
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 05.12.16 Nikolaj Gunnarson
  Vi vil have glade banker igen

  STOP mobberiet. Vi har brug for din underskrift: https://www.wechange.dk/indsamling/stop-mobning-af-bankerne-102/

 • 05.12.16 Brian Jensen
  Deregulering???

  Vi så jo i 2007/2008 hvad deregulerede banker kan medføre. Det, der er behov for er mere forbrugerbeskyttelse og konkurrence mellem bankerne. De strukturer man har i Danmark er ikke befordrende for konkurrence. Det er for dyrt at skifte pengeinstitut og misfosteret "bidragssatserne" er en ukontrolleret skrue.

  Hvis pengeinstitutterne er i behov af mere egenkapital, må man lave aktieemissioner.

  Man hører ofte at den Danske model har gjort at man har de laveste renter på boligmarkedet i Europa. Jeg tvivler faktisk på det hvis man kigger på Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP).

  Det burde være stort set gratis at flytte sine lån hvis vilkårene ændrer sig. Kun på den måde kan man få fri konkurrence.

  Jeg bor i Sverige. Vi betaler ca 1,45% i ÅOP til banken på vores fleksible lån (bindes hver 3. måned, så vi kan skifte bank 4 gange om året. Renten er kun gået nedad de seneste 8 år, men har været konstant de sidste par år ca).

  Ingen bidragssatser. Er det billigere i Danmark?

  Man burde desuden indføre nye regler når det gælder at staten dvs. skatteyderne går ind og redder banker. Det burde få som konsekvens at staten får en betydelig del - om ikke majoriteten - af aktierne. Det er ikke rimeligt at aktieejerne ikke skal bidrage når staten går ind og kautionerer. Dér kunne jeg godt tænke mig lidt mere liberalisme ;-)

  Det er jo ikke risikovillig kapital hvis staten skal stå for risikoen...

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også