Erhvervsorganisationer skamroser ny digital vækstplan

Regeringens nye vækstplan for digitalisering er et skridt i den rigtige retning, mener flere organisationer.

Armene er højt over hovedet hos både erhvervsorganisationer og foreninger, efter at regeringen tirsdag har offentliggjort sin nye vækstplan for digitalisering.

Med vækstplanen vil regeringen blandt andet styrke anvendelsen af it og data i erhvervslivet, så Danmark kan blive konkurrencedygtigt i forhold til resten af verden.

Administrerende direktør i Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) Annette Falberg mener blandt andet, at den nye vækstplan vil åbne for mere dansk eksport.

- Vækstplanen er et stærkt og nødvendigt udspil, hvor vi især er glade for, at regeringen retter den helt nødvendige opmærksomhed på et erhverv, der er midt i store forandringer.


- Vi skal vende udviklingen ved at gå i offensiven. Når den værste konkurrent til en tøjbutik i en dansk købstad er en tysk butik på nettet, skal kampen kæmpes ved at digitalisere forretningen og sælge mere til tyske forbrugere, siger Annette Falberg i en pressemeddelelse.

Samme rosende ord gør sig gældende hos Ingeniørforeningen. Her kalder formanden for erhvervs- og vækstudvalget, Cornelius Olesen, vækstudspillet for et skridt i den rigtige retning.

- Optimeret dækning er fundamentet for mange vitale udviklingspotentialer, der kan være med til at skabe vækst.

- Stabile forbindelser vil fremme videomøder, understøtte digitale hjælpemidler i undervisningen på alle uddannelsesniveauer og skabe en solid grobund for øget brug af telemedicin, siger Cornelius Olesen i en pressemeddelelse.

Flere af landets erhvervsorganisationer som Dansk Erhverv, IT-branchen og Teleindustrien roser den nye vækstplan.

Hos DI ITEK, der er et branchefællesskab for virksomheder inden for it, tele, elektronik og kommunikation i Dansk Industri, taler man også i rosende vendinger.

Her mener branchedirektør Adam Lebech, at vækstplanen kan blive en win-win for erhvervslivet.

- Det er et afgørende skridt, at vækstplanen slår fast, at offentlig digitalisering i fremtiden skal føre til mere brugervenlige løsninger for virksomhederne og positive gevinster i erhvervslivet, siger Adam Lebech i en pressemeddelelse.

 
Emneord: Erhvervsorganisationer, Digital vækstplan, Dansk Internethandel, Ingeniørforeningen, Dansk Industri
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 29.11.16 Velfærd
  Markante stordriftsfordele ved Facility Management

  Der er stadig større efterspørgsel på Facility Management, hvor flere støttefunktioner integreres i én samlet løsning. Flere offentlige myndigheder har allerede haft en række erfaringer med Facility Manangement, og det har givet gode resultater.

 • 16.08.16 Velfærd
  Kortsigtede spareøvelser fylder for meget: Hvert tredie udbud afgøres alene på pris

  Ny analyse fra DI dokumenterer, at omkring hvert tredje udbud på tværs af de undersøgte brancher afgøres alene på baggrund af, hvilken leverandør der kan tilbyde den laveste pris. DI opfordrer stat, kommuner og regioner til at opprioritere kvalitet.