Esbjergs store erhvervsmand og mæcen Tage Sørensen er død

Manden bag blandt andet redningsflåderne fra Viking blev 100 år.

Tage Sørensen, en af Esbjergs ledende erhvervsmænd i de seneste mange årtier, er død. Han blev 100 år. 

Det oplyser TV Syd.


- Tage Sørensen var en stor personlighed, der hele sit voksne liv har præget Esbjerg både som erhvervsmand og på områder som sport og kultur, siger administrerende direktør Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S, til tv-stationen. 

- Han har spillet en stor rolle i Esbjergs udvikling til en moderne industriby.

Tage Sørensen stod bag udvidelsen af familiekoncernen Claus Sørensen A/S, der i dag er et milliardforetagende, der består af fem virksomheder med samlet over 3000 ansatte.

Sørensen, der fyldte 100 år i december, blev blandt andet kendt for at stå bag virksomheden Viking, der producerer redningsflåder til offshoreindustrien.

Ud over et liv som erhvervsmand, blev Tage Sørensen også kendt som en generøs mæcen for blandt andet kulturlivet i det sydvestjyske område. Millioner af kroner er gennem årene blevet doneret til kunst, kultur og sport.

På sin 100-års fødselsdag købte han 1000 flasker portvin samt chokolade, som de ældre på Esbjergs plejehjem blev forkælet med. 

- Esbjerg har betydet enormt meget for mig. Jeg mangler ikke noget og vil gerne have, at man tænker pænt om mig, når jeg ikke er her mere, sagde han dengang til DR Syd. 

/ritzau/

Emneord: Esbjerg, Erhvervsledere, Tage Sørensen, Dødsfald
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.09.20 Ledelse
  Lederne udsteder løfte om nultolerance over for sexchikane

  Lederne har i dag indrykket helsidesannoncer i en række aviser som led i en kampagne mod sexchikane. Ledere opfordres til at skrive under på et løfte om nultolerance over for sexchikane.

 • 13.08.20 Ledelse
  Giv nu mellemlederne plads til at lede!

  Mellemledere ender i stigende grad som administratorer af regler og retningslinjer i stedet for at udføre det, de egentlig er ansat til, nemlig: ledelse. Udviklingen gør dem til et unfair symbol på et voksende bureaukrati og går ud over alt fra medarbejdere til virksomhedens resultater, mener Henrik Jespersen, der har været leder og ledelseskonsulent i over 25 år og nu er aktuel med bogen ‘Kontrol er let, ledelse er svært – en håndbog til mellemlederen’.

 • 07.06.18 Ledelse
  Magteliten samlet til VL-døgn: Robotten Sophia bød 700 erhvervsledere velkommen

  Den verdenskendte robot Sophia åbner VL Døgnet 2018. Sophia er et eksempel på, hvor meget robotter i dag kan med kunstig intelligens og menneskelige ansigtstræk

 • 04.07.14 Bæredygtighed
  Vadehavet rykker op i verdens natur-superliga

  UNESCO har udpeget den danske del af Vadehavet som en del af verdensarven. Det eftertragtede kvalitetsstempel kan gøre Vadehavet til en grøn turistmagnet for hele verden.

 • 25.11.13 Velfærd
  Stort fald i narkotikadødsfald

  Sidste år var antallet af dødsfald blandt stofmisbrugere det laveste i 19 år. I 2012 var der 210 såkaldte narkotikarelaterede dødsfald. Det er markant færre end i 2011, hvor der blev registreret 285 dødsfald.