Et år senere end forventet: Nu må Letbanen køre til Odder

Letbanen kan nu begynde at køre med passagerer på strækningen mellem Aarhus og Odder.

Den har været længe ventet, Letbanen til Odder, og efter lang tids venten har Aarhus Letbane i dag, fredag, fået den endelige sikkerhedsgodkendelse til at kunne begynde kørslen til Odder.

Det fortæller Lars Korsholm, der er kontorchef i Center for marked og kollektiv trafik i Transport- bygge og boligstyrelsen til DR P4 Østjylland.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

- Aarhus Letbane har fået en godkendelse til, at de kan begynde at køre med passagerer til Odder og fra Odder til Aarhus, siger han.

Det er endnu uvist, hvornår Letbanen begynder at køre, men den kan i princippet køre, når selskabet bag, beslutter det, siger han.

- Jeg forventer, at Aarhus Letbane melder det videre forløb ud, når de har modtaget godkendelsen, som forventes fremsendt hurtigst muligt i dag, siger han til DR P4 Østjylland.

Det var meningen, Letbanen til Odder skulle være begyndt at køre for et år siden, og den tidligere nærbane til byen har været lukket siden august 2016. Det samme har den gamle nærbane til Djursland, hvor borgerne også venter på, at Letbanen til Grenaa kører.

- Det er så den næste proces, vi skal i gang med, og hvor vi skal modtage de forskellige ansøgninger fra Aarhus Letbane, og så skal vi hurtigst muligt i gang med sagsbehandlingen, således, at den kan komme ud at køre til Grenaa, siger Lars Korsholm til DR P4 Østjylland.

Emneord: Aarhus Letbane, Trafikstyrelsen, 270818
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også