Etikos

Etikos

Rolighedsvej 45, 8240 Risskov

Telefon: 28276999 Website: etikos.dk E-mail:

Etikos har siden 2006 hjulpet organisationer over hele landet med at sætte etik på dagsordenen. Vi besidder en stor diversitet i Etikos, hvilket betyder, at vi kan anskue, forstå og udvikle organisationer fra et utal af vinkler og traditioner. 

Hos Etikos arbejder vi ud fra tre værdier: mod, åbenhed og faglig integritet. Disse værdier udgør vores professionelle identitet, og vi har derfor disse med os i alt, vi gør.

 

Besøg vores hjemmeside: https://etikos.dk/

Artikler

 • Etikos: En leder står overfor mange dilemmaer i krisetider
  22.03.20 Ledelse

  Hvilke overvejelser gør offentlige ledere sig under corona-krisen? Hvilke valg står de med? Hvilke muligheder har de? Etikos har sammenfattet fire udbredte dilemmaer, som er dokumenteret fra samtaler med ledere i løbet af uge 11 og 12 2020.

 • Sygefraværskultur og psykisk arbejdsmiljø. Hvad nærer? Hvad tærer?
  25.02.20 Kultur

  Fra tabu til talens åbenhed. Dette er artiklens påstand: Åbenheden gør underværker. Den åbne tale skaber mening og indsigt; den opbygger mennesker; den heler relationer imellem os. Og dét gør en verden til forskel – når det handler om sygefravær.

 • Star Wars - en smutvej til paradoksledelse
  28.01.20 Ledelse

  I anledning af den netop overstået 9. Star Wars film bringer vi her en artikel af Uffe Lund, hvor han sørme argumenterer for, at Star Wars er en smutvej til paradoksledelse.

 • Håndtering af Etisk Stress
  24.01.20 Ledelse

  Som leder er det vigtigt at forstå og at kunne håndtere den etiske stress. Etisk stress er den stress, den enkelte oplever, når arbejdet over tid ikke længere giver mening, og den enkeltes faglige identitet og integritet bliver udfordret.

 • Kerneopgaven som professionelt ståsted - i mødet med hverdagens dilemmaer
  17.01.20 Ledelse

  Hvordan håndteres dilemmaer professionelt? Uffe Lund argumenterer, at det eneste sikre ståsted er organisationens kerneopgave, da både den private etik og professionsetikken er usikker grund for den offentligt ansatte i mødet med hverdagens dilemmaer

 • Organisatorisk dannelse - anno 2020
  06.01.20 Kultur

  Velfærd handler også om dannelse – om eksistentiel-etisk dannelse

 • Stop nu personliggørelsen og forsimplingen af spørgsmålet om god ledelse
  11.12.19 Ledelse

  Er det påtrængende at arbejde med personlige ledelsesgrundlag? Nej, mener Uffe Lund, som i artiklen argumenterer for at tiden tværtimod kalder på paradoksledelse som tilgang og et styrket fokus på det organisatoriske ledelsesgrundlag.

 • Dilemmaledelse - en investering i organisatorisk udvikling og vækst
  30.10.19 Ledelse

  Fremtidens leder i en politisk styret organisation skal være dygtig til at begå sig i en stadigt stigende kompleks virkelighed. Det er vor tids helt store krav til god ledelse.

 • Ældrepleje med borgeren i centrum: Her er dilemmaer og kompetencer
  17.09.19 Velfærd

  Ældrepleje må tage afsæt i borgenes forestillinger om det værdige ældreliv. Ikke medarbejdernes, eller faglighedens eller organisationens vaner, plejer mv. Med afsæt i en analyse fra Nationalt videnscenter for værdig ældrepleje kommer denne artikel med bud på, hvilke kompetencer medarbejderne skal lære at mestre, for at levere den værdige ældrepleje.

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Kontaktpersoner