EU afviser Italiens omstridte budget i historisk beslutning

Italien har en meget høj gæld på over 130 procent af bruttonationalproduktet (bnp), og EU-reglerne kræver, at italienerne bringer denne gæld ned.

Italiens budget duer ikke, og den italienske regering skal lave det om, slår EU-Kommissionen fast.

Det er første gang, at kommissionen afviser et medlemslands budget. 

- Det er ikke sket tidligere. Så det er et alvorligt øjeblik for os, siger EU-økonomikommissær Pierre Moscovici på et pressemøde i Strasbourg.

Europabevægelsen Blog

Debattøren er en del af Europabevægelsens panel af bloggere på DenOffentlige. Se andre indlæg her

Her bidrager en række erhvervsfolk- og organisationsfolk, kulturpersonligheder, undervisere og tidligere toppolitikere med interesse for det europæiske samarbejde til at styrke debatten om EU.

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Han understreger, at man med det historiske skridt ikke forsøger at blande sig i de prioriteringer, som den italienske regering har. 

Italien har nu tre uger til at revidere budgettet, så det lever op til EU's krav. Det betyder, at et nyt budgetudspil skal være klar 13. november. 

- Men vi opfordrer Italien til at sende det udspil så hurtigt som muligt. Det skal ikke nødvendigvis tage tre uger, siger Moscovici. 

Han understreger, at døren er åben for dialog med Italien i denne periode. 

Italien har en meget høj gæld på over 130 procent af bruttonationalproduktet (bnp), og EU-reglerne kræver, at italienerne bringer denne gæld ned. 

Det udspil, der blev sendt til Bruxelles tidligere på måneden, lagde op til en markant stigning i de offentlige udgifter. 

Bryder et medlemsland budgetregler, kan det føre til sanktioner. Det er aldrig tidligere sket, at kommissionen har sanktioneret et land i eurozonen for et budget. 

/ritzau/

Emneord: Europæisk samarbejde, Statsgæld, Italien, Europa-Kommissionen, 241018
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også