Europabevægelsen

Europabevægelsen

Rosenørns Allé 35, 1.th., 2000 Frederiksberg C

Telefon: 33 141 141 Website: europabevaegelsen.dk E-mail:

I Europabevægelsen mener vi, det er afgørende, at Danmark deltager helhjertet i det europæiske samarbejde, for i fællesskab står vi stærkest. Danmark skal være med til at finde de fælles løsninger på de store udfordringer som klima, flygtningestrømme og sikkerhedspolitik. Ingen nation kan løse dette alene – og det gælder særligt et lille land som Danmark.

Europabevægelsen er en pro-europæisk og tværpolitisk organisation, der har eksisteret i mere end 65 år med regionale afdelinger og aktiviteter over hele landet. Vi insisterer på at italesætte nuancerne i EU-samarbejdet i stedet for at gøre EU til en ja/nej-diskussion. Og så sætter vi EU på dagsordenen på skolerne, i avisspalterne, på arbejdspladserne og over køkkenbordet - fra Frederikshavn, til Faaborg og Frederiksberg.

Blogs

Artikler

 • Brexit rammer UK langt hårdere end EU
  16.05.18 Europa

  Det kommer til at koste briterne dyrt at forlade EU, mens de tilbageværende medlemslande næppe bliver ramt hårdt på pengepungen.

 • Danmark har tabt ansigt: Resultatet af Papes København-erklæring
  25.04.18 Europa

  København-erklæringen om det europæiske menneskerettighedssystem er varm luft, mener Claus von Barnekow.

 • Din stemme påvirker Europas handelspolitik
  25.04.18 Europa

  Forhandlingerne om europæiske handelsaftaler er ved at komme op i fart efter opbremsning i kølvandet på valget af Donald Trump. Men hvad går aftalerne ud på - og hvordan skal du forholde dig til dem?

 • EU har løftet dansk erhvervsliv - nu venter lønmodtagerne
  12.04.18 Europa

  Europas velstand bygger i høj grad på frihandelsaftaler, og EU-medlemskabet giver Danmark markante gevinster. Men Brexit og valget af Trump viser, at der er behov for justeringer.

 • Dramaet om Brexit er kun lige begyndt
  26.03.18 Politik

  Ingen ved, hvornår og hvordan forløbet om Brexit ender.

 • Østeuropæiske medlemmer udhuler demokratiet i EU
  01.10.17 Politik

  Landene i Visegràd-gruppen – Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn – havde store forventninger til at blive medlemmer af EU. Men de er blevet slemt skuffede, og det har ført til en svigtende tillid til EU og det liberale demokrati.

 • Stine Bosse i debat med Inger Støjberg
  21.06.17 Politik

  På Folkemødet var Europabevægelsens formand Stine Bosse og Integrationsminister Inger Støjberg i debat om flygtninge- og integrationpolitik. Til den debat havde Stine Bosse et klart budskab med til Inger Støjberg.

 • Europabevægelsen vil Europa
  29.04.17 Politik

  På få år er Den Europæiske Unions forpligtende fællesskab gået hen og blevet så udfordret, at man mange steder er ophørt med at drøfte indhold og politisk vej og nu alene drøfter eksistens eller opløsning.

 • Aarhus kåret til Årets Europaby 2017
  29.04.17 Politik

  Smilets by er for alvor kommet på alles læber i Danmark såvel som i udlandet. Udover at være Kulturhovedstad 2017 og Europas nye, hippe rejsemål, kan Aarhus nu bryste sig af endnu en titel: Nemlig Årets Europaby 2017.

Navne

Pressemeddelelser

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner