EUs svindelkontor undersøger Messerschmidt-sagen

Der er muligvis blevet brugt EU-midler til at afholde Dansk Folkepartis sommergruppemøder.

EU's antisvindelenhed, Olaf, går nu ind i sagen om 200.000 kroner fra den europæiske gruppe Meld, som muligvis gik til Dansk Folkepartis sommergruppemøder.

Det bekræfter Olafs talskvinde, Alina Burea, over for DR Nyheder.

Læs mere om DF-skandalen

Vi har samlet alle artikler om DF-skandalen med misbrug af EU-midler på denne temaside. 

- Jeg kan bekræfte, at den europæiske antisvindelenhed efterforsker det påståede misbrug af EU-midler betalt af Europa-Parlamentet til Meld og Feld, siger Alina Burea.

Dansk Folkeparti har også selv sat en undersøgelse i gang.

Det bekræftede DF-gruppens formand i Europaparlamentet, Anders Vistisen, søndag.

Ifølge DR Nyheder og Ekstra Bladet viser dokumenter, at 200.000 støttekroner er brugt på to EU-konferencer.

Konferencerne blev afholdt af det danske EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt, der på daværende tidspunkt var gruppeformand for Dansk Folkeparti i Europaparlamentet.

Men alle deltagerne var politikere eller ansatte hos Dansk Folkeparti, og konferencerne er afholdt samtidig med partiets sommergruppemøder på de samme hoteller.

Anders Vistisen selv kalder affæren for "noget rod", og han vil have Europaparlamentet til at tage stilling til, om partiet skal betale pengene tilbage.

Parlamentet har før krævet 2,9 millioner kroner refunderet fra Dansk Folkeparti for at misbruge penge til Meld. Partiet har sendt 1,6 millioner kroner tilbage.

Meld var en politisk, europæisk alliance, og Feld var en politisk fond, som var tilknyttet Meld. De eksisterer ikke længere.

/ritzau/

Emneord: Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, Skandaler, Embedsmisbrug, Svindel, EU-støtte, DF-sagen, OLAF, Meld
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også