Foto: Steen Brogaard

Får central ordførerpost: Carl Holst rykker frem i Venstres folketingsgruppe

Efter Eva Kjer farvel som minister betyder central post til Carl Holst og tilbagevenden for Jakob Engel-Schmidt. Ingen ordførerskaber til Eva Kjer Hansen.

Tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) rykker op i geledderne i Venstres folketingsgruppe, hvor han siden sin ministerexit har haft titel af kirkeordfører og i øvrigt også har været på orlov.

Det er tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) tilbagevenden til folketingsgruppen, der har givet anledning til en ordførerrokade, der betyder, at Carl Holst bliver ny social- og indenrigsordfører for partiet.


Eva Kjer Hansen, der for nylig måtte trække sig fra sin ministerpost, får ikke nogen egentlige ordførerskaber, men bliver medlem af Europaudvalget, Finansudvalget, Sundhedsudvalget, Erhvervsudvalget, Kirkeudvalget, Kulturudvalget og Udvalget for Det Etiske Råd.

Eva Kjer Hansen måtte trække sig efter hårdt pres fra De Konservative, der mente, at hun havde fremlagt misvisende tal for, hvor meget kvælstof der bliver udledt i naturen som konsekvens af nye regler for gødning.

Det førte til en større omrokering i Venstre, som gav plads i Folketinget til Jakob Engel-Schmidt, der ellers røg ud ved valget i juni.

Han bliver ny uddannelses- og forskningsordfører og ligestillingsordfører.

/ritzau/

Emneord: Carl Holst, Ordførerposter
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 19.03.16 Jens Jørn Pedersen
  Frem i forreste række

  Lars Løkke er utrolig god til at få vennerne frem i forreste række.
  Det er måske noget med vennetjenester i form at gode lønninger fra det offentlige?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også