Får dobbelt så meget som statsministeren, men får alligevel lønforhøjelse

Ifølge det undersøgende medie Journalista.dk kan generaldirektøren i Danmarks Radio se frem til en betragtelig lønforhøjelse.

Selvom Danmarks Radio efter eget udsagn har trængte kår på grund af de besparelser, som politikerne har tvunget statsmediet til, så er der stadig rum i økonomien til, at en af de højest lønnede i offentlig sammenhæng kan få lidt mere i godteposen. Det skriver Journalista.dk.
 
For mange er det nok svært at se det rimelige i, at Maria Rørbye Rønn skal tjene mere end dobbelt så meget som vores statsminister, men det er ikke desto mindre fakta. Gennem de sidste år, har generaldirektøren fået lønstigninger, der er de færreste forundt. Og de lønstigninger ser ud til at fortsætte.
 
Således kan Maria Rørbye Rønn se frem til en lønstigning på 55.248 kroner i 2020 sammenlignet med 2019, hvilket for langt de fleste lønmodtagere ville skæppe godt i kassen. Sammenholdes beløbet med generaldirektørens samlede løn, er stigningen ikke helt så exorbitant. Generaldirektørens løn beløber sig ifølge Journalista.dk til 311.997,69 kroner per måned. Maria Rønn Rørbye får dermed mere om måneden end flere offentligt ansatte får om året. 
 
Med lønforhøjelsen kan Danmarks Radios generaldirektør se frem til en årsløn på 3.790.599 kroner i 2020. 
 
Den i offentlig sammenhæng abnorm høje løn og lønstigning skal ses i lyset af de spareplaner, der endte med en reducering af flow-tv med 22.500 timer i 2020. I starten af 2020 var generaldirektøren ude med en krads kritik af politikerne for at bruge sparekniven hos DR. Her udtalte hun, at "politikere, der ønsker at spare på public service, kan naturligvis gøre det. Men jeg håber, at man vil huske og stå på mål for de konsekvenser, som det får for dansk indhold." 
 
 
 
 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 03.08.20 Velfærd
  Dansk Sygeplejeråd: Styrk plejeindsatsen på plejehjem

  De fleste beboere på landets plejehjem er multisyge og har behov for kompetent pleje døgnet rundt. Det er vi som samfund nødt til at erkende, hvis vi skal sikre værdighed og bekæmpe omsorgssvigt, som vist i TV2s dokumentar siger Dansk Sygeplejeråd.

 • 24.06.20 Velfærd
  Sundhedsplejersker forbedrer flygtningefamiliers integration

  Hvis flygtningefamilier bliver taget ved hånden i deres første tid i Danmark og får hjælp til at bygge bro til det danske samfund, bliver de nemmere en del af fællesskabet, viser analyse af stort projekt.

 • 15.06.20 Velfærd
  Tilsyn i daginstitutioner halter gevaldigt

  I knap hver tredje børnehave og vuggestue ses der slet ikke på børnene, når der laves tilsyn. I forvejen sker tilsynet i tre ud af fire institutioner kun én gang årligt eller sjældnere, viser undersøgelse for FOA.

 • 12.06.20 Velfærd
  Andelen af pædagogiske assistenter i børnehaver skal firdobles

  Flere end hver tredje ansatte i børnehaver og vuggestuer bør være faglærte pædagogiske assistenter, når minimumsnormeringerne indfases, mener FOA. En af de kommuner, som i forvejen går målrettet efter flere pædagogiske assistenter, er Lolland.

 • 12.06.20 Velfærd
  Tusindvis af medarbejdere får ret til fuld tid

  Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.