Færre og færre fanger havner i isolation

36 fanger måtte sidde isoleret bag tremmer i 2014. Det er det laveste antal, siden man begyndte at opgøre det

Brugen af isolationsfængsling i det danske retssystem rasler ned. Sidste år sad blot 36 personer i varetægt isoleret fra andre fanger, viser en opgørelse fra Rigsadvokaten.

Det er det laveste antal, siden myndighederne begyndte at foretage opgørelsen i 2001. Den gang kom 553 isolation under varetægtsfængsling, og i 2004 toppede tallet med 580 isolationsfængslede.

Alene fra 2013 til 2014 er antallet af varetægtsfængslede i isolation faldet 36 procent.

Udviklingen glæder justitsminister Søren Pind (V).

- Nogle gange vil det være nødvendigt at isolationsfængsle personer, som sigtes for kriminalitet, under efterforskningen af sagen. Det kan vi ikke lave om på. Men varetægtsfængsling i isolation kan være særdeles belastende for vedkommende, siger han i en pressemeddelelse.

- Det er derfor vigtigt, at vi er opmærksomme på, hvordan omfanget og varigheden af isolationsfængslinger kan begrænses uden at kompromittere hensynet til efterforskning og opklaring af forbrydelser, siger justitsministeren.

I 2006 blev retsplejeloven ændret. Blandt andet blev tidsgrænserne for varetægtsfængsling i isolation sat ned, og reglerne for varetægtsfængsling i isolation af unge under 18 år blev skærpet.

Rigsadvokaten oplyser, at det i 2014 kun var i tilfælde af meget grove lovovertrædelser, at der blev brugt isolationsfængsling.

- Samtlige 36 isolationsfængslinger i 2014 vedrører således lovovertrædelser, der kan medføre fængsel i mindst seks år, skriver Rigsadvokaten.

Der var ingen unge under 18, der sad varetægtsfængslet i isolation i 2014, fremgår det af redegørelsen.

/ritzau/

Emneord: Isolationsfængsel, Kriminalforsorgen, Varetægtsfængsel, Søren Pind, Rigsadvokaten
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også