Foto: Shutterstock

Færre vacciner til Danmark

Medicinalfirmaet Pfizer har meddelt, at de vil levere færre vacciner til Europa i de kommende uger. Det kommer også til at påvirke leverancerne til Danmark.

Medicinalfirmaet Pfizer har i dag meddelt, at de vil levere færre covid-19 vacciner til Europa en planlagt i de næste uger.

Det kommer også til at påvirke Pfizers leverancer til Danmark. Hvor meget vides dog endnu ikke.

Pfizer har oplyst, at det skyldes omlægninger i produktionen med henblik på, at kapaciteten øges på sigt. Pfizer har således indikeret, at de regner med at have leveret det lovede antal doser ved udgangen af marts 2021.

Statens Serum Institut modtog i formiddags de første meldinger om, at den planlagte leverance fra Pfizer til Danmark bliver mindre end forventet.

Ifølge leveringsplanen fra Pfizer skulle Danmark i uge 3 have modtaget 59.475 doser covid-19-vaccine. Hvor mange vacciner, der nu vil blive leveret, har Pfizer endnu ikke bekræftet.

”Vi er i løbende dialog med Pfizer om, hvad det konkret kommer til at betyde for leveringerne til Danmark, men vi forventer, at det vil medføre, at vi i den kommen tid kan vaccinere færre end først antaget”, siger direktør for Statens Serum Institut Henrik Ullum.

Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen deltager også i møder i EU-regi om situationen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne