Fagbevægelsen frygter flere blå reformer

Drejer regeringen uden SF nu mod højre? Ja, vurderer store dele af fagbevægelsen.

SF's dramatiske exit fra regeringen giver dybe panderynker i store dele af fagbevægelsen og centrum-venstre miljøet, skriver Ugebrevet A4.

Blandt andre FTF-formand Bente Sorgenfrey og FOA-formand Dennis Kristensen frygter, at regeringen uden SF vil have blikket stift rettet mod højre, når de i det næste halve års tid skal gennemføre vigtige reformer af beskæftigelsespolitikken og fremlægge nye vækstinitiativer.

- Regeringen rykker mere til højre med SF's exit, også når det kommer til arbejdsmarkedspolitikken. Man vil kunne se udspil, der trækker væk fra den retning, som vi i fagbevægelsen gerne vil gå, siger Bente Sorgenfrey.

Konkret nævner hun, at SF efter hendes opfattelse har trukket regeringen i den rigtige retning, hvad angår for eksempel social dumping og psykisk arbejdsmiljø. Hun bemærker også, at De Radikale "ikke har været kede af den forkortede dagpengeperiode".

- Jeg er bekymret for, at regeringen bliver trukket mere i retning af blå politik, og i resten af valgperioden kommer til at lave forlig med blå blok, istemmer FOA-formand Dennis Kristensen.

- Skattelettelser får en stærkere prioritering, og den offentlige sektor risikerer at skulle lægge ryg til yderligere skattelettelser, mener han.

Til gengæld er både LO-formand Harald Børsting og HK-formand Kim Simonsen overbeviste om, at SF’s udtræden af regeringen ikke får den store betydning for lønmodtagere og fagbevægelsen.

- Både når det gælder reform af beskæftigelsesindsatsen og erhvervsuddannelserne skal regeringen tage hensyn til, at der i forvejen er en bred forligskreds både til højre og venstre i Folketinget, siger Harald Børsting til Ugebrevet A4.

- Jeg forventer, at man på begge områder vil kunne indgå brede forlig igen, fortsætter han.

/ritzau/

 

Emneord: SF, Fagbevægelsen, Bente Sorgenfrey, Dennis Kristensen, Harald Børsting, Kim Simonsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også