"Helle Thorning-Schmidt har brugt tallet om de 7000 flere gange, men vi er ikke af den opfattelse. Når vi kigger på tallene, er der blevet ansat flere tusinde færre," siger formand Grete Christensen fra fagforbundet Dansk Sygeplejeråd til Jyllands-Posten. Foto: Dansk Sygeplejeråd.

Fagforbund kritiserer Thornings tal for nye sygeplejersker

Statsministeren har ikke ret i, at 7000 flere er blevet ansat i sundhedssystemet, mener sygeplejersker.

Det er en overdrivelse på flere tusinde personer, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) påstår, at hendes regering har ansat 7000 flere i sundhedssystemet.

Kritikken kommer fra fagforbundet Dansk Sygeplejeråd, skriver Jyllands-Posten.


Ifølge formand Grete Christensen er det ikke medlemmernes oplevelse, at der er kommet flere hænder til at løfte opgaven.

- Helle Thorning-Schmidt har brugt tallet om de 7000 flere gange, men vi er ikke af den opfattelse. Når vi kigger på tallene, er der blevet ansat flere tusinde færre, siger hun til avisen.

Dermed undsiger hun tallet om de 7000, som kan findes i Socialdemokraternes valggrundlag og dækker over antallet af nyansatte siden 2011.

- Selvom vi har haft en dyb økonomisk krise, har vi siden 2011 ansat over 7000 flere læger, sygeplejersker og andet personale på hospitaler og andre steder i sundhedssektoren, lyder det i "Det Danmark du kender".


Også da Helle Thorning-Schmidt udskrev valg 27. maj, kom de tusindvis af medarbejdere op at vende.

Sygeplejerådet baserer sit markant lavere tal på data fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor. Her ses det, at stigningen har været på 4566 ansatte i sektoren fra januar 2012 til januar i år, skriver Jyllands-Posten. Det svarer til to tredjedele af Thornings tal.

En anden statistik fra Statens Serum Institut viser ligeledes en lavere stigning.

Socialdemokraterne har sit tal fra et svar fra finansminister Bjarne Corydon (S) på et folketingsspørgsmål.

Danmarks Statistik angives som kilde, men i antallet medregnes også plejepersonale, og her ligger fejlen, mener Dansk Sygeplejeråd.

- Vi kan se, at der i statsministerens tal er en sammenblanding af sundhedsvæsen og det, der normalt hedder ældresektoren, altså ansatte i den kommunale ældrepleje og på plejehjemmene. Det har aldrig været betragtet som en del af sundhedsvæsnet, siger Grete Christensen til Jyllands-Posten.

Hun peger derudover på, at 1600 akademikere og 700 håndværkere er inkluderet i forbundets tal på 4566.

Emneord: FV2015, Dansk Sygeplejeråd, Offentlige ansatte, Sygepleje, Helle Thorning-Schmidt, Socialdemokratiet, Sundhedssystemet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

 • 08.03.18 Politik
  Lockout vil ramme almindelige danskere hårdt

  Lønmodtagerne ønsker en løsning for alle – ikke en lammende konflikt ! Med sine voldsomme lockout-varsler ved en kommende storkonflikt risikerer de offentlige arbejdsgivere at sætte hele den danske model på spil.