Fagforening: Flygtninge skal ikke have særstatus

"Hvis man skal trækkes igennem en shitstorm, giver det ikke meget lyst og energi til at hjælpe med at løse de udfordringer," siger Jysk ifølge Finans.dk efter 3F har kørt sag flygtninge-sag op.

Der er optræk til ballade på det danske arbejdsmarked, i takt med at flere virksomheder forsøger at leve op til regeringens opfordring til at ansætte flygtninge. Det skriver Finans.

Dynegiganten Jysk er for nylig blevet kritiseret i fagbladet 3F for at ansætte flygtninge frem for ledige danskere, og det førte til stærke reaktioner på Facebook.


Per Christensen, formand i landets største fagforening, 3F, mener ikke, at flygtninge skal have særbehandling.

»Det er stærkt betænkeligt, hvis man ser på hele flygtningesituationen ud fra en værdikamp og vælger at skubbe rigtig mange helt almindelige ansøgere til side for alene at ansætte flygtninge. Virksomhederne skal være rummelige, men ikke for enhver pris,« siger Per Christensen til Finans.

Jysk overvejer modsat, om man nu vil spille med på integrationsindsatsen.

»Hvis man skal trækkes igennem en shitstorm, giver det ikke meget lyst og energi til at hjælpe med at løse de udfordringer. Så spørger man sig selv, om det er det værd,« siger kommunikationsdirektør Rune Jungberg Pedersen.

Emneord: Fagbladet 3F, Flygtninge, Integration, Jysk, Per Christensen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også