FAKTA: Det skal Skattesagskommissionen

Skattesagskommissionen indledte sit arbejde i august sidste år. Her er, hvad kommissionen skal finde svar på.

Bisidderne i Skattessagskommissionen har nu fået grønt lys til at vise deres klienter det anonyme brev, der blev sendt til Skattesagskommissionen 19. september.

Det har Skattesagskommissionen afgjort mandag. Vidnerne må se brevet tirsdag klokken 12.

* Skattesagskommissionen er nedsat for at undersøge, om Skatteministeriets daværende top med skatteminister Troels Lund Poulsen (V) i spidsen har forsøgt at påvirke Skat Københavns behandling og afgørelse af S-leder Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mand Stephen Kinnocks skattesag.

Her skal kommissionen særligt se på møder og udveksling af notater og mails mellem Skatteministeriet og Skat København i perioden fra juni 2010, hvor spørgsmålet om Kinnocks skattepligt blev rejst i medier og frem til afgørelsen af skattesagen i september 2010.

* Derudover skal kommissionen afklare, hvem der har videregivet fortrolige oplysninger fra Helle Thorning-Schmidts skattesag til pressen op til folketingsvalget 2011.

* På baggrund af undersøgelsen og afhøringen af 46 vidner skal kommissionen, der er nedsat af justitsministeren, ifølge kommissoriet blandt andet foretage en vurdering af, om "der foreligger grundlag for, at det offentlige søger nogen draget til ansvar".

* Kommissionen skal også komme med forslag til "ændringer af love, administrative bestemmelser eller administrativ praksis, som undersøgelsen kan begrunde".

* Skattesagskommissionens rapport ventes fremlagt til næste forår.

/ritzau/

Emneord: Skattesagskommissionen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.03.21 Politik
  FN holder topmøde i New York. Verdens børn holder topmøde i Billund

  Børn og unge fra hele verden inviteres til at deltage i Children’s General Assembly i Billund. Resultatet overleveres til statslederne i New York.

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 03.11.14 Politik
  Skattesagskommissionen har afgivet beretning

  Kommissionen til undersøgelse af sagen om behandlingen af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag har i dag afgivet beretning til justitsministeren.