FAKTA: Europarådet holder øje med menneskerettigheder

47 lande er medlemmer af Europarådet, som holder øje med demokratiet og borgernes rettigheder i Europa. Læs om rådet her.

 Europarådet har hovedsæde i Strasbourg.
 
* 47 lande er medlemmer af Europarådet, heriblandt Tyrkiet. Danmark har været med i Europarådet siden oprettelsen i 1949.

* I 1950 vedtog de daværende medlemslande Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, der skal sikre alle borgere i medlemslandene mod, at deres menneskerettigheder bliver krænket.
 
* Alle borgere i Europarådets medlemslande kan klage til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der også har hovedsæde i Strasbourg og hører under Europarådet.
 
* Menneskerettighedsdomstolen behandler sager, som vedrører overtrædelser af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Én dansk dommer arbejder ved Menneskerettighedsdomstolen.
 
* Europarådet har en ministerkomité, hvor den danske udenrigsminister er medlem, men i det daglige deltager den danske ambassadør i ministerkomitéens ugentlige møder.
 
* Europarådet har også en parlamentarisk forsamling, hvor ti danske folketingsmedlemmer udgør den danske delegation - fem som medlemmer og fem som suppleanter.
 
* Den tidligere norske statsminister Thorbjørn Jagland har været generalsekretær for Europarådet siden 2009. 
 
* Danmark overtager formandskabet for Europarådet fra november 2017 og et halvt år frem.
 
* Danmark havde senest formandskabet for 20 år siden, da Rusland efter afslutningen på den kolde krig og Murens fald blev optaget i Europarådet.
 
 
Kilder: Europarådet og Udenrigsministeriet
 
/ritzau/
Emneord: Europarådet, Europæisk samarbejde, Menneskerettigheder, 160517
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 27.10.17 floa smith
  Brud på den menneskelige rettighed i Sverige med danske borger og de fælles Love som heviset til

  Vi er en enhed af folk med 10000 borger som er mishandle af sveske system de fleste er svenske folk men da man ikke kan komme i gennem med mål og rettigheder i sverige som modarbejder lovens §§ så har vi nu beslutte at henvende os her til ..
  Det handler om alt fra falske domme loven som omgås ude om§§ brud på rettigheder og indbrud i privat hjem
  dyr og børn og hele familier som tvangsættes deres enes ejer og mishandles af system på bagrund af en ny nice og hemmelig aggenda , en loce hvor alle indstandser er med ind over for at bedrage borger deres ret til en juridisk gennemgang og meget andet .. vi er mange som gør en forskel for at dette skal tages alvorligt og vedlægger link så man kan tag et indblik i vad som forgår ..
  her er folk drevet fra hus og hjem .. had og jagt og daglige trussel er en del af hverdagen for mange svensker med dyr og husdyr
  men har tillagt folk register ude om loven som vi også har del af
  og folk tager deres liv for at ingen vil føre deres sager .. det er dybt kriminelt det statens tjeneste mænd fortager sig ude om loven .. det er masse af info og bevis og billag som beviser en hverdag i frygt og en daglig klapjagt på folkets husdyr ,, folk er bange og de som burde tage sig af det er medvirkende i system
  https://forystablogg.wordpress.com/

  https://www.facebook.com/pg/djurskyddsinspektorernadendoldasanningen/photos/

  http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/_H502398

  folk frygter for deres liv og en del er fanget i netværk af bedrag og skam syld og enneu være , har fået fratage hele deres liv på falske velfærdsystem der skal tage sig af dyr og bønder

  Domme som ikke fastholdes og enders undervejs http://databas.infosoc.se/rattsfall/33773/fulltext

  alt for at nægte borgerens sin ret i EU ..

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også