FAKTA: Her er anbefalingerne fra OECD til Danmark

OECD offentliggjorde mandag rapporten Economic Survey of Denmark 2014. Her er OECD's vigtigste anbefalinger.

OECD fremlagde mandag sin landerapport for Danmark. Her er de vigtigste anbefalinger.

* Sænk skatten på høje lønninger.

* Ejendomskatten bør hæves.

* Regeringen bør lave reformer for at øge produktiviteten.

* Bedre vilkår for iværksættere og startup-virksomheder. Bland andet bør der være skattelettelser til forskning og udvikling.

* Brugerbetaling på lange videregående uddannelser.

* Miljøskatter skal effektiviseres ved strukturforbedringer.

* Oprettelse af et nyt tilsyn for realkreditinstitutter i lighed med rammerne for banker. Tilsynet bør blandt andet overvåge andelen af afdragsfrie lån og behovet for refinansiering.

* Banker, specielt de store, bør bevare et forsigtigt gearing-niveau, (forholdet mellem gæld og egenkapital), der skal agere bagstopper for risikofyldt kapital.

* Fleksjobreformen bør for ældre ikke blive en direkte vej til førtidspension.

* Førtidspension bør begrænses til personer over 40 år.

Kilde: OECD.

/ritzau/

 
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.