Anny Winther (V), der har været Rebild Kommunes borgmester siden 2007, takker også af i år.

FAKTA: Her takker markante borgmestre af

I kommuner over hele landet har en række erfarne borgmestre allerede sagt stop - eller gør det efter kommunalvalget.

En række borgmestre, der har regeret over deres kommuner i mange år, er enten stoppet i valgperioden og har dermed allerede overladt borgmesterkæden til en partifælle - eller takker af efter kommunalvalget den 19. november.

Se her, hvilke markante borgmestre, det drejer sig om:

* Varde: Gylling Haahr (V), der fylder 66 år fem dage før kommunalvalget, har været borgmester først i Helle Kommune fra 1998 og siden 2007 i Varde Kommune. Varde er en af de stærkeste Venstre-kommuner i landet. Partiet sidder på det absolutte flertal med 13 af 25 medlemmer i byrådet.

* Ballerup: Ove E. Dalsgaard (S), der nåede 31 år som borgmester, overlod allerede pladsen i sommeren 2012 til partifællen Jesper Würtzen, der således kunne blive kørt i stilling til valget. 16 af 25 i medlemmer i kommunalbestyrelsen er Socialdemokrater.

* Frederikssund: Ole Find Jensen (S) har været Frederikssunds borgmester siden 2007, og før da var han borgmester i Jægerspris. Socialdemokraterne har 10 af 23 pladser i byrådet. 

* Herlev: Kjeld Hansen (S), der efter 16 år trak sig som borgmester, gav plads til partifællen Thomas Gyldal Petersen den 1. december 2011. 11 af 19 mandater i Herlevs kommunalbestyrelse er socialdemokratiske. 

* Rudersdal: Erik Fabrin (V), tidligere formand for Kommunernes Landsforening, gik af i oktober 2012 efter 26 år som borgmester, først i Søllerød og siden i Rudersdal. Han er blevet afløst af partifællen Jens Ive. Venstre har 9 af 23 pladser i kommunalbestyrelsen. 

* Vallensbæk: Kurt Hockerup (K) døde pludseligt den 29. marts 2010. Han havde været borgmester siden 1994. Partifællen Henrik Rasmussen tog over og skal nu forsøge at fastholde De Konservatives absolutte flertal i kommunalbestyrelsen med 8 af 15 pladser. 

* Lolland: Stig Vestergaard (S), borgmester i Lolland Kommune siden 2006 og før da i Ravnsborg Kommune fra 2000. Socialdemokraterne har 11 af 31 mandater i byrådet.

* Næstved: Henning Jensen (S), der havde været borgmester i 22 år, forlod posten 1. maj 2011 til fordel for Carsten Rasmussen, som er en af 13 socialdemokrater i byrådet, der har 31 medlemmer.

* Roskilde: Poul Lindor Nielsen (S), borgmester i Roskilde fra 2007 og i Ramsø fra 1990-2006, overlod borgmesterkæden til gruppeformand Joy Mogensen (S) i april 2011. Hun var blot 30 år, da hun blev Roskildes borgmester. Socialdemokraterne har 11 af 31 mandater.

* Stevns: Poul Arne Nielsen (V) har været borgmester siden 1994, senest i Stevns Kommune og før da i Vallø Kommune. 7 af 19 mandater i kommunalbestyrelsen tilhører Venstre.

* Vordingborg: Henrik Holmer (S) blev borgmester i 2002. Socialdemokraterne har 8 af 29 mandater i kommunalbestyrelsen. 

* Aabenraa: Tove Larsen (S), borgmester siden 1994, først i Rødekro og siden i den nye Aabenraa Kommune. 27,5 procent af vælgerne stemte personligt på Tove Larsen i 2009. Socialdemokraterne har 13 af 31 pladser i byrådet.

* Skive: Flemming Eskildsen (V) har været borgmester i 24 år, senest i Skive Kommune og før da i Sundsøre Kommune. Venstre har 12 af 31 pladser i byrådet.

* Rebild: Anny Winther (V) har været den sammenlagte Rebild Kommunes borgmester siden 2007. Tidligere var hun borgmester i Støvring fra 1998. Hun er desuden formand for KL's social- og sundhedsudvalg. Venstre har 9 af 25 pladser i byrådet.

* Aalborg: Henning G. Jensen (S), borgmester siden 1998 i den gamle Aalborg Kommune og fra 2007 i den sammenlagte kommune. Socialdemokraterne har 11 af 31 mandater i byrådet.

/ritzau/

Emneord: Borgmestre, Kommunalvalg, Karriere
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.08.14 Infrastruktur
  Vil samle hele Sjælland om international branding - og udfordre Europas metropoler

  Over 100 politikere og kommunaldirektører mødes til borgmestertopmøde om et nyt branding- og vækstinitiativ, der skal skabe vækst og job i det østlige Danmark. Fælles brand for de 46 kommuner og to regioner på Sjælland. Fælles besøgstjeneste for udenlandske delegationer. Og fælles investorportal, hvor udenlandske investorer fx kan finde attraktive byggegrunde. Det er bare nogle af de tiltag, som borgmestre, regionsrådsformænd, erhvervsudvalgsformænd og kommunaldirektører skal diskutere på borgmestertopmøde i morgen den 14. august i Roskilde.

 • 28.03.14 Politik
  Politikeres løn skal undersøges

  Det skal være mere gennemskueligt, hvad politikere får i løn. Et bredt flertal i Folketinget er derfor blevet enige om at nedsætte en kommission, der skal udarbejde et samlet forslag til den fremtidige aflønning af ministre, folketingspolitikere, borgmestre og regions-rådsformænd.

 • 03.10.13 Politik
  Valgkonkurrencer skal skabe større engagement i nærdemokratiet

  Ved seneste kommunalvalg i 2009 havde vi på landsplan den laveste stemmeprocent i 35 år. Kun 65,8 procent af alle stemmeberettigede i landet afleverede deres stemmeseddel. På Stevns lå stemmeprocenten på 71, men ved det kommende kommunalvalg tirsdag den 19. november er barren sat endnu højere, oplyser borgmester Poul Arne Nielsen.

 • 27.09.13 Politik
  Tilkald kavaleriet. Og find ud af, hvorfor du skal stemme.

  Ansatte i Greve Kommune har dannet Kommunekavaleriet. Kavaleriet rykker ud og fortæller, hvad kommunen egentlig laver. Og hvorfor det er vigtigt at stemme til kommunalvalget og dermed være med til at bestemme, hvordan det skal være at bo i Greve.

 • 24.09.13 Politik
  To mio. kr. til initiativer for at få socialt udsatte til at stemme til region- og kommunalvalget

  Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen giver to mio. kroner til at få flere socialt udsatte borgere til at stemme til efterårets regional- og kommunalvalg.