FAKTA: Sådan virker satspuljen

Pengene fra den særlige satspulje gives til formål, der skal forbedre vilkårene for svage grupper.

* Satspuljen blev skabt i maj 1990 ved et forlig mellem Socialdemokratiet, De Konservative, SF, De Radikale, Venstre, CD og Kristeligt Folkeparti. Under VK-regeringen gik Dansk Folkeparti med i satspuljen. Kun Enhedslisten står udenfor.

* Hvert efterår forhandler partierne bag satspuljen, hvordan de fordeler midler i flere ministerier.

* Satspuljen rummer penge, der årligt reserveres til særlige initiativer på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Det skal forbedre vilkårene for folk på overførselsindkomster og svage grupper.

* I 2013 består satspuljen af 265 millioner kroner. I 2014 er der godt 350 millioner kroner, hvoraf regeringen vil bruge 100 millioner kroner på psykiatri.

* Pengene til puljen tages fra den automatiske regulering af overførselsindkomster, som stiger 0,3 procent mindre end den gennemsnitlige lønudvikling. Før fulgte overførselsindkomsterne præcis lønudviklingen.

* Satspuljen er de senere år svundet kraftigt ind i takt med skrumpende lønstigninger.

/ritzau/

 

Emneord: Fakta, Satspuljen, Svage grupper
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også