Fald i oprettelsen af nye danske virksomheder

Den 15. april 2019 var det ikke længere muligt at oprette iværksætterselskaber (IVS). Grundet denne lovændring er der sket et fald i oprettelsen af nye danske virksomheder. Dette er på trods af, at antallet af nye selskaber de seneste par år har været stigende.

Nye love omkring oprettelsen af firmaer

Et iværksætterselskab er i grunden blot et anpartsselskab, hvor visse særregler gælder. Dette betyder blandt andet, at selskabet kan etableres med et indskud på 1 krone. Den 15. april kom der dog nye regler omkring oprettelsen af firmaer, da det ikke længere blev muligt at oprette et iværksætterselskab.

Disse nye regler er kommet, fordi IVS ifølge folketinget har gjort det nemmere at snyde. Dette har vist sig, da moms- og skattegælden har været høj i forhold til andre virksomhedstyper. De nye regler betyder ligeledes, at kapitalkravet for anpartsselskaber er blevet sat ned fra 50.000 kroner til 40.000 kroner.

Omdan dit IVS til ApS

Har du et iværksætterselskab, skal du inden den 15. april 2021 havet omdannet dit IVS til ApS. Sker dette ikke, kan du risikere tvangsopløsning, hvilket kan være katastrofalt for din virksomhed. Er du ejer af et iværksætterselskab, så omdan IVS til ApS. Der er massere af hjælp at hente på nettet.

Lad ikke de nye regler afskrække dig

Vil du starte din egen virksomhed, bør du ikke lade de nye regler afskrække dig. Det kan naturligvis være frustrerende for dig, at du ikke længere først kan oprette et iværksætterselskab for derefter at rykke over til anpartsselskab, når din forretning er kørende, men det er stadig muligt for dig at oprette en ny virksomhed.

At kapitalkravet er blevet sat ned, kan gøre en stor forskel for dig. I en ny virksomhed er en forskel på 10.000 kroner mange penge. Derfor bør dette være en kapital, som er mulig at opnå.

En god idé

Skal du starte en ny virksomhed, er det vigtigt, at du har en god idé. Skal du kunne sælge dine produkter, eller en ydelse, bliver det nødt til at være noget, som folk har interesse i at bruge penge på.

Når du skal starte din virksomhed, kan du kigge efter et hul i markedet. Kan du sælge et produkt, der aldrig er set før, eller et produkt, hvor man får en anderledes service med, vil folk sandsynligvis gerne være kunder hos dig.

Brug tiden fornuftigt

Du kan ikke komme udenom, at det kræver tid at få en virksomhed op at køre. Når du arbejder på din virksomhed, er det derfor vigtigt, at du bruger din tid fornuftigt. Skal du arbejde effektivt, må du se i øjnene, at du ikke kan være lige god til alle ting.

Derfor er det værd at overveje, om du skal betale dig fra visse opgaver. Du kan for eksempel vælge at betale for at få professionel hjælp til at sætte din hjemmeside op. Sommetider kan det endda være, at virksomheden hurtigere vil blive gjort rentabel, hvis du får en partner med gode kompetencer inden for et andet område end dig selv.

Kommercielt indhold på DenOffentlige.dk DenOffentlige er et uafhængigt og samskabt medie. ...
Aktivitet: Artikler: 27

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer