Familieopgør i Forenede: Far udnyttede søns pengenød i magtkamp

Sidste uges retssag mod erhvervsmanden Michael Krogh har ikke alene afsløret, at han har begået groft skattesvig for 11 millioner kroner.

Retssagen har også løftet sløret for en intern magtkamp i familien, som ejer den store servicekoncern Forenede. Koncernens medstifter og mangeårige chef, Peer C. Krogh, udnyttede reelt sin søns store pengenød til at genvinde og senere styrke sin kontrol med koncernen.

Det skriver Fagbladet 3F.


I 2008 ejede Peer C. Krogh reelt kun 47 procent af aktierne i Forenede. Hans to børn, Michael Krogh og Marianne Krogh, havde samlet set aktiemajoriteten.

Men i begyndelsen af 2009 genvandt Peer C. Krogh kontrollen med koncernen. Det skete efter en – for faderen – lukrativ aktiehandel med sønnen Michael Krogh.

- Aktierne blev handlet til indre værdi. Det var en rigtig god pris for Peer, sagde Carsten Clement i vidneskranken under retssagen mod Michael Krogh.

Ifølge Carsten Clement var Peer C. Krogh glad for at få aktiemajoriteten tilbage.

10. december 2010 underskrev Michael Krogh en aftale om aktieoverdragelse. Ifølge aftalen solgte Michael Krogh for 8,5 millioner kroner af sine aktier i Forenede til Forenede.

Tre en halv måned senere solgte Michael Krogh på ny nogle af sine aktier i Forenede til Forenede. Denne gang for 10,7 millioner kroner. Salget 25. marts 2011 skyldtes Michael Kroghs gæld til Sydbank, forklarede han i retten.

2. juli 2012 solgte Michael Krogh for tredje gang nogle af sine aktier i Forenede til Forenede. Denne gang for 7 millioner kroner. Michael Krogh forklarede i retten, at årsagen til salget var, at han ”atter havde lidt udfordringer med skattevæsenet”.

Michael Kroghs forsvarer, Lars Henriksen, undrede sig flere gange højlydt i retten i sidste uge over indholdet i flere af aktieaftalerne.

- Michael betaler med egne penge. Peer indgår aftalerne. Peer får transporteret fordringerne på Michael. Reelt kunne Peer efterfølgende kræve pengene hos Michael. Peer sidder også med sikkerheden, sagde Lars Henriksen.

Under sagen kom det frem, at koncernens nuværende direktør, Carsten Clement, koncernens nuværende bestyrelsesformand, Mikael Frydlund, og koncernens tidligere revisor og bestyrelsesmedlem, Torben Ploug, i mere eller mindre grad var involveret som rådgivere i forbindelse med indgåelse af de forskellige aftaler.

- Rådgiverne har ikke været Michaels rådgivere. De har haft andre hensyn. Rådgiverne sad ved hans fars side, sagde Lars Henriksen.

Specialanklager ved Nordsjællands Politi Martin Broms undrede sig også under retsmøderne:

- Det kan ikke afvises, at tiltalte er blevet snydt, sagde Martin Broms om Michael Krogh.

I retten i sidste uge forklarede Michael Krogh, at det var for at afværge en personlig konkurs, at han fredag 10. december solgte nogle af sine aktier i Forenede.

Tirsdag den 17.januar blev Michael Krogh idømt to og et halvt års ubetinget fængsel og en tillægsbøde på 11 millioner kroner for groft skattesvig.

Michael Krogh ejer knap 13 procent af aktierne i Forenede. Hans aktier blev beslaglagt i forbindelse med en kendelse 27. november 2014 ved Retten i Lyngby. Det skete for at sikre, at Michael Krogh vil kunne betale, hvad han skylder – hvis han blev dømt i sagen.

Beslaglæggelsen af Michael Kroghs aktier står ved magt, efter at hans forsvarer har anket dommen til landsretten.

Emneord: Forenede Care, Forenede Service, Peer Michael Krog, Michael Krogh, Carsten Clement, 250117
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 26.01.17 Infrastruktur
  Kongernes Nordsjælland: Nationalparken vokser sig større

  Antallet af lodsejere, der gerne vil være med i den kommende Nationalpark Kongernes Nordsjælland, er vokset markant i de seneste par måneder. 200 lodsejere er blevet til 300, og for de interesserede, er sidste chance for at melde sig den 30. januar.

 • 25.01.17 Infrastruktur
  Regeringen placerer den nye politiskole i Vejle

  Regeringen har besluttet at placere den nye politiskole i Vejle. Det sker på baggrund af, at der i Rigspolitiets rapport om en politiskole i Vestdanmark er vurderet 45 eksisterende bygninger i Vestdanmark, og at bygningen i Vejle samlet set vurderes at være den bedste.