Farvel til hjertepakker: Minister stopper faste undersøgelser

Hjertepakker afskaffes, fordi de er overflødige, siger Ellen Trane Nørby (V), der bakkes op af hjertelæger.

Når fru Jensen fremover bliver indlagt med hjerteproblemer, venter undersøgelser og behandlinger ikke længere som perler på en snor i en såkaldt hjertepakke.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er klar til at fjerne automatikken i behandlingen af hjertesyge, fordi det er et eksempel på nogle af de overflødige undersøgelser, som foretages på sygehusene:

- Vi udfaser hjertepakkerne, fordi de ikke fungerer optimalt og ikke sikrer den bedste sundhed for pengene. Det er nødvendigt nogle gange at stoppe op og revidere, hvis tingene ikke fungerer, siger ministeren ifølge avisen.

LÆS OGSÅ: Flere undersøges for en sikkerheds skyld

Nedlukningen bakkes op af Sundhedsstyrelsen og hjertelægerne i Dansk Cardiologisk Selskab.

Hjertepakkerne blev født 1. januar 2012. De sikrer mennesker med symptomer på hjerte-kar-sygdomme en række undersøgelser og behandlinger inden for bestemte tidsrammer.

Brugen af pakkerne har dog været faldende fra 5019 pakkeforløb i 1. kvartal til 4222 i 3. kvartal 2016. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Også direktør i Hjerteforeningen Kim Høgh stiller sig forstående overfor afskaffelsen af pakkerne, skriver Jyllands-Posten.

- Da de blev indført, virkede de med det samme på den måde, at vi fik reduceret ventetiden for både udredning og behandling. Det var intensionen med hjertepakkerne. Og det var godt, siger han til Ritzau.

- Vi kan notere, at fra 2012 bliver forløbene ikke registreret ordentligt. Dermed bliver registreringerne og pakkerne værdiløse for os.

Ministeren er derfor godt i gang, men hun er ikke i mål, mener Kim Høgh. I stedet søger han et svar på, hvad der skal erstatte pakkerne.

- For 14 dage siden foreslog Sundhedsstyrelsen, at der etableres nogle tværsektorielle retningslinjer for, hvordan patienter med hjerte-kar-sygdomme skal behandles, siger han.

- Det synes vi umiddelbart, er et fornuftigt forslag.

/ritzau/

Emneord: Hjertepatienter, Sundhedsministeriet, Ellen Trane Nørby
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 10.02.17 willy
    Farvel til hjertepakker

    Som borger med åre forkalkning og en brugbar mængde dårlig erfaring mistænker jeg at når hjertepakke data ikke blev registreret side 2012 så er det nok fordi at man ikke praktiserede hjertepakken. Det tog mere end 6 måneder at blive udredet på trods af adskillige anfald af hjerte fibrillation.Det skal siges at jeg gjorde det vanskeligt for sundheds personale ved ikke at ringe til en ambulance men gen startede hjertet med nitroglycerin og hoste. Og bare for at afklare mistanken om hypokondri kan jeg sige at overlægen skrev i journalen at karet var lukket ved indledning af PCI. Jeg savnede min nitroglycerin da jeg kom ind i operations stuen men da der ikke er lommer i de sygehus klude man skal bære så fik jeg ikke nitroglycerin med mig og måtte vente tålmodigt . I dag arbejder jeg på at få udredet forkalkningen i hovedpulsårerne og har indtil videre fået tilbudt en diagnose på epilepsi, neurologen er ikke interesserer i forkalkning på trods af at nitroglycerin hjælper på de svimmelheds anfald jeg får så ofte.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også