Farvel til Nyhuus

Onsdag d. 11. december 2013 strømmede gæster til Randers Kommunes administrationsbygning Laksetorvet for at sige farvel og tak til afgående borgmester Henning Jensen Nyhuus, som fratræder borgmesterembedet til nytår.

Det var tæt pakket med gæster i forhallen på laksetorvet, da Henning Jensen Nyhuus holdt afskedsreception. Det betød også et tæt pakket gavebord til kommunens afgående førstemand gennem de sidste otte år.

Tak for opbakningen

I sin tale til de mange gæster sagde en bevæget Henning Jensen Nyhuus bl.a.:

”Som menneske og ikke mindst som politiker næres vi af ønsket om at gøre en forskel. At være med der, hvor det betyder noget. Jeg vil gerne sige jer alle sammen tak for, at I bakkede op om at jeg har fået den mulighed.” Herefter takkede borgmesteren personligt kommunaldirektør Hans Nikolaisen og borgmestersekretær Conny Røjkjær for deres store og helt uundværlige indsats i det daglige arbejde. Endvidere takkede han sin egen familie for den trofaste opbakning han har fået til sit politiske virke hjemmefra.

Mange rosende ord

En lang række kendte personer holdt tale for den afgående borgmester, og flere af dem lagde vægt på og roste Nyhuus’ for hans sikre håndtering af kommunesammenlægningen i 2006.

”Det var den vanskeligste kommunesammenlægning i kongeriget, med tre hele og tre delte kommuner,” fastslog kommunaldirektør Hans Nikolaisen og tilføjede:

”- og du har en stor del af æren for at den gik godt.”

I den mere humoristiske afdeling sagde den tidligere udfordrer til borgmesterposten i Randers, Anders Buhl Christensen:

”Du er kendt for at være en dygtig og sommetider hård forhandler. I forhandlinger bliver der altid givet og taget. Du tager, og vi andre giver,” sagde byrådskollegaen til forsamlingens store morskab. Samtidig lagde han ikke skjul på, at:

"- jeg da ville være et skarn, hvis jeg ikke havde glædet mig en lille smule til denne dag."

Casanova

Blandt talerne var også formanden for det lokale DI, Søren Fischer. Han roste den afgående borgmester for at være en meget tilgængelig borgmester, der har gjort meget for at inddrage arbejdsmarkedets parter i løsningen af den økonomiske krise.”Du har stået i spidsen for at lukke alle ind i løsningen af de problemer, som krisen skabte i Randers,” roste Fischer borgmesteren. Også Peter Westphael, direktør på Randers Egnsteater, roste borgmesteren for hans støtte til Randers’ kulturliv, og så bad han Henning Jensen Nyhuus iføre sig en række forskelligfarvede briller. Den pink brille forklarede Westphael med, at navnet Nyhuus på spansk udtales nova casa – eller Casanova.

Underholdning og julestemning

De mange gæster blev ikke kun budt på lækkerier til ganen, men også til ørerne. Først optrådte Matilde fra Fireflies og dernæst Jennumparkens Børnekor med en række danske julesange. Sidstnævnte indslag var blevet holdt som en overraskelse for borgmesteren, som blev meget glad for at se børnekoret fra Randers nordby.

 
Emneord: Henning Jensen Nyhuus, Kommunesammenlægning, Hans Nikolaisen, Søren Fischer
Randers Kommune på DenOffentlige.dk Randers Kommune
Aktivitet: Artikler: 146 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 28.09.15 Politik
  Kommunefusion: Aftalegrundlag på plads

  Holstebro Kommune og Struer Kommune er klar med et fælles aftalegrundlag forud for en eventuel folkeafstemning om kommunesammenlægning. Læs aftalegrundlaget her.

 • 27.09.13 Bæredygtighed
  CO2-udledningen halveret i Randers

  FN’s klimapanel IPCC offentliggør i morgen den første del af deres nye klimarapport. Efter de første forlydender vil rapporten konkludere, at 98 procent af verdens forskere er enige om, at de igangværende klimaændringer er menneskeskabte. Når det er tilfældet, kan verden også gøre noget ved klimaændringerne. Det handler især om nedbringelse af CO2-udledningen. I Randers har et målrettet arbejde allerede halveret udledningen fra 2007 til 2012. Det er blandt andet sket ved en omlægning på byens kraftvarmeværk, som dermed er Danmarks første større værk, der udelukkende benytter biomasse.

 • 04.09.13 Velfærd
  Randers: Resultatet af DI måling er ikke godt nok

  ”Det er ikke godt nok,” siger borgmester Henning Jensen Nyhuus om Dansk Industris netop offentliggjorte erhvervsklimaundersøgelse. Ifølge den går Randers Kommune fra en plads som nr. 67 til nr. 88. Erhvervslivet bliver nu indbudt til en dialog for at blive klogere på, hvordan resultatet skal forstås og for at få ideer til at forbedre resultatet. Samtidig skal en informationskampagne styrke erhvervslivets kendskab til de mange tiltag, der netop er sat i værk indenfor det seneste år for at styrke erhvervsklimaet i Randers.