Fattet Vilhelmsen: Regering uden SF har mistet balancen

Den afgående SF-formand slår fast, at regeringen mangler et venstreorienteret ben med SF's exit.

Mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomiminister Margrethe Vestager (R) lægger op til uændret kurs på midten af dansk politik, er den afgående SF-formand, Annette Vilhelmsen, ikke i tvivl om, hvad SF's regeringsexit vil betyde.

Vilhelmsen frygter, at regeringen risikerer at tippe over til blå side. Det siger hun i forbindelse med overdragelsen af Socialministeriet til De Radikales Manu Sareen.

- Det giver næsten sig selv, at der har været et ben, som var venstreorienteret, der har været et ben i midten og et borgerligt ben til de radikale. Nu mangler det ene ben, og så må vi se, hvordan man finder balancen igen, siger Vilhelmsen til TV2 News.

Hun slår fast, at SF - også uden for regeringen - vil forsøge at skaffe indflydelse.

- Vi må jo tage diskussionen uden for regeringen. Og så er vi stadig parlamentarisk grundlag, så jeg forventer, at vi bliver inviteret til de vigtige forhandlinger, siger hun.

Annette Vilhelmsen overdrager da også Socialministeriet til den radikale Manu Sareen med en venlig påmindelse.

- Jeg bliver nødt til at minde dig om: Hjertet sidder til venstre. Ikke sådan midt i, men helt ude til venstre, siger hun.

I sin afskedstale fortæller Annette Vilhelmsen, at hun siden sin tiltrædelse i august som social-, integrations- og børneminister ofte har tænkt på mottoet fra sit uddannelsessted Den frie Lærerskole i Ollerup.

- Over døren stod der: "Virkeligheden er altings prøvelse". Det har jeg tænkt over mange gange siden, siger den afgående SF-formand, inden hun overrækker børnebogen "Rasmus Klump farer vild" til sin afløser Manu Sareen.

Vilhelmsen tilføjer, at hun gerne ville have givet Manu Sareen spillet "Hvem vil være millionær?", men at det var udsolgt. Selv får hun en yogamåtte af sin yogadyrkende afløser.

/ritzau/

 

Emneord: Annette Vilhelmsen, SF, Margrethe Vestager, Helle Thorning-Schmidt, Manu Sareen, Venstreorienteret
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også