Femern-tunnelen skaber lærlinge- og elevpladser

Unge mennesker under uddannelse vil bidrage til at bygge verdens længste sænketunnel og en ny trafikal rygrad i Europa.

Femern-tunnelen, der kommer til at forbinde Lolland med den tyske ø Fehmarn, bliver danmarkshistoriens største byggeri. Bygherren Femern A/S stiller i bl.a. de store anlægskontrakter krav om, at der i projektets byggeperiode ansættes lærlinge svarende til minimum 500 mandeår i alt.

Henrik Christensen, der er teknisk direktør i Femern A/S, forklarer:

"Som statsejet virksomhed føler vi en særlig forpligtelse til at tage et samfundsmæssigt ansvar over for de mange unge, der er under uddannelse og skal læres op. Samtidig er vi med til at uddanne vores egen fremtidige arbejdskraft, og det synes vi, er en god investering."

Ud over de mange hundrede lærlinge kommer også kontorelever, ingeniørstuderende og ph.d-studerende til at bidrage til de 18 km danmarkshistorie.

23-årige Cecilie Elgaard Hansen er en af de unge, der har fået en elevplads hos bygherren. Hun skal de næste to år være kontorelev med administration som speciale.

"Det er så vildt, at lille Danmark kan gøre det her. Vi slår jo USA. Lige nu er verdens længste sænketunnel i San Francisco. Men snart får Danmark verdens længste sænketunnel," fortæller hun begejstret.

I forbindelse med forberedelserne til projektet har Femern-forbindelsen allerede skabt lærlinge- og elevpladser, der svarer til 22 årsværk til forskellige faggrupper som kontorelever, arkæologer, geologer og struktører. Andelen af lærlinge- og elevpladser stiger i takt med, at projektet skrider frem.

Emneord: 150618, Femern-forbindelsen, Lærlinge, Elevpladser, Sænketunnel
Femern A/S på DenOffentlige.dk Femern A/S er et datterselskab af det danske, statsejede Sund & Bælt Holding A/S, under Transport- Bygnings og Boligministeriet. Femern A/S har til opgave at planlægge og opføre en fast forb...
Aktivitet: Artikler: 20 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også