Fik gennemgået sin mailkonto: Byrådsmedlem anmelder kommune for at krænke privatlivet

Syv byrådsmedlemmer og seks embedsmænd fik deres mailkonto gennemgået i forbindelse med en mistanke om læk. Nu bliver kommunen politianmeldt.

Der er dyb splittelse i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor byrådsmedlem Niels Rasmussen (SF) har politianmeldt borgmester Iver Enevoldsen (V), kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard og jurist Erna Pilgaard. Det skriver DR Midt og Vest.

Anmeldelsen sker, fordi kommunen har gennemgået Niels Rasmussens mails imod hans vilje.


- Jeg føler mig i den grad krænket som politiker. Jeg synes, at det er et stort brud på vores demokrati, at nogen snager i andre politikeres mail-korrespondance, siger Niels Rasmussen til DR P4 Midt og Vest.

SF'eren fik mandag besked om, at han var under mistanke for at have lækket fortrolige oplysninger i en sag om kommunens it-udbud. 

Kommunen ønskede derfor at gennemlæse 78 mails fra den mailkonto, som SF'eren bruger i forbindelse med sit kommunale hverv. 

Niels Rasmussen afviste kommunens ønske med henvisning til, at kommunen i så fald måtte politianmelde ham. 

Tirsdag fik byrådspolitikeren at vide, at han er uden for mistanke.


Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, vil ikke kommentere, at Niels Rasmussen har politianmeldt ham, kommunaldirektøren og en jurist i kommunen.

- Men det er min opfattelse ud fra den juridiske vurdering, at vi har lov til at gøre det her, siger Iver Enevoldsen til DR P4 Midt og Vest.

Foruden Niels Rasmussen har syv andre byrådsmedlemmer og seks embedsmænd fået gennemgået deres mails.

/ritzau/

Emneord: Lokalpolitikernes arbejdsvilkår, Overvågning af medarbejdere, Overvågning, Kontrolsamfund, Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, Niels Rasmussen, Erna Pilgaard, Fortrolighed, Privatlivets fred
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også