Finanskrisen fik os til at spare på luksus

Husstandenes forbrug målt i faste priser var i gennemsnit 17.000 kroner lavere i 2011 end før finanskrisen.

Finanskrisen fik danskerne til at skære voldsomt ned på forbruget af luksusprægede varer som rejser, fritidsudstyr og underholdning. Men også andet forbrug blev der skåret ned på.

Det viser en ny forbrugsundersøgelse fra Danmarks Statistik. I gennemsnit over hele landet var forbruget 17.000 kroner lavere per husstand i 2011 end da forbruget toppede i 2007 lige før finanskrisen. Det svarer til et fald på 5,7 procent.

Livremmen blev strammet mest ind i Region Sjælland og Hovedstaden. I Region Sjælland var der i gennemsnit skåret 30.000 kroner af forbruget i 2011, hvilket svarer til et fald på 9,2 procent.

I Region Hovedstaden var faldet i gennemsnit på 27.000 kroner i gennemsnit per husstand, hvilket svarer til 8,6 procent.

Region Sjælland er fortsat den region med det højeste forbrug på i gennemsnit 295.000 kroner per husstand.

Krisen synes ikke at have sat sit præg på husstandene i Region Nordjylland, hvor det som det eneste sted i landet steg med 1,5 procent i 2011 i forhold til før finanskrisen. I kroner svarer det til, at forbruget i gennemsnit var på 282.000 kroner per husstand.

/ritzau/

 
Emneord: Forbrug
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også