Finanslov: Blå blok udvider billigere landgang til danske øer

Billigere færgebilletter til danske øer udvides nu gradvist til at gælde hele året bortset fra højsæsonen.

Regeringen og resten af blå blok udvider det såkaldte landevejsprincip, hvor det koster det samme at sejle en kilometer med færge som at køre en kilometer på landevej.

Begrebet dækker over, at politikerne vil nedsætte færgepriserne for passagerer og biler til og fra de danske øer frem mod 2020. 


Det ligger fast i finansloven, som blev indgået fredag eftermiddag, og det glæder social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

LÆS MERE OM FINANSLOV 2017 HER

- Vi bygger oven på den nuværende ordning fra august i år. I løbet af de næste år udvides de perioder, hvor det er muligt at give billigere færgebilletter, gradvist til at gælde hele året, siger hun i en kommentar.

Det gælder dog ikke højsæsonen om sommeren, understreger hun.

Der afsættes derfor en ramme på 20 millioner kroner i 2017, 30 millioner kroner i 2018, 40 millioner kroner i 2019 og 40 millioner kroner i 2020 og frem til en gradvis nedsættelse af færgetaksterne.

Dermed bliver sæsonen gradvist udbygget til at gælde en større del af året.

- Øerne har haft et stort ønske om at udvide ordningen. Det betyder, at turisterhvervet og bosætningen på øerne vil blive yderligere styrket, siger Karen Ellemann.

Både på Samsø, Fanø, Læsø og Ærø har de haft en tydelig stigning i trafikken sammenlignet med samme periode sidste år, efter at de modtog 95 millioner kroner til at sænke færgepriserne.

Det vakte dog opsigt, at der skal betales moms af tilskuddet, hvilket betyder, at de danske færger formentlig får færre penge, end de blev stillet i udsigt.

Det har ministeren dog lovet at se på.

/ritzau/

Emneord: Småøer, Danske Færger, Færgepriser, Finanslov 2017, Karen Ellemann
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også