Finansministeriets departementschef får topstilling i ATP

Departementschef Martin Præstegaard har meddelt finansminister Kristian Jensen og innovationsminister Sophie Løhde, at han ønsker at fratræde sin stilling i Finansministeriet.

Finansministeriets departementschef bliver ny viceadministrerende direktør i ATP Martin Præstegaard bliver den 1. september en del af ATP’s koncernledelse som viceadministrerende direktør og finansdirektør.
 
Finansminister Kristian Jensen siger:
 
"Martin Præstegaard har været en dygtig og utrættelig departementschef for skiftende regeringer. Han har med ro, viden og humor hjulpet til at sikre dansk økonomi den stærke position, Danmark har i dag. Martin Præstegaard har moderniseret arbejdsgangene i ministeriet, samtidig med at han har stået vagt om det høje faglige niveau."

Hvad er DenOffentlige for et medie?

Læs om, hvad der sker på DenOffentlige, og få ideer til, hvordan du kan være med.

Vi samler artikler om og fra DenOffentlige lige her.

Innovationsminister Sophie Løhde siger:
 
"Præstegaard er ikke alene en meget arbejdsom mand med et meget stort overblik. Han er også et helt igennem behageligt og hæderligt menneske, som jeg i min tid som innovationsminister har haft et godt samarbejde med. Og jeg har stor respekt for hans enorme viden og dygtighed. Nu har Martin valgt at søge andre udfordringer uden for Slotsholmen, og jeg ønsker ham alt det bedste fremover."
 
Martin Præstegaard blev departementschef i 2014 og har tidligere blandt andet været økonomidirektør i DR og kontorchef i Finansministeriet.
 
Departementschef Martin Præstegaard siger:

30 år med moderniseringer

Ved et gensyn 30 år efter Moderniseringsprogrammets tilblivelse, er ligheden med nutidige forsøg på at reformere, effektivisere og modernisere den offentlige sektor skræmmende. Store dele kunne være skrevet i dag.

Læs mere her

"Det er med stor veneration og vemod, at jeg har besluttet at sige farvel til Finansministeriet. Jeg har arbejdet en stor del af mit arbejdsliv i Finansministeriet og de sidste fem år som departementschef. Perioden som departementschef har uden tvivl været den mest spændende og udfordrende del af mit arbejdsliv. 
Det har været et privilegium at tjene og arbejde sammen med de seneste fire ministre i Finansministeriet – Kristian Jensen, Sophie Løhde, Claus Hjort Frederiksen og Bjarne Corydon. Samtidig vil jeg takke alle de fantastiske medarbejdere i hele Finansministeriet for et godt samarbejde og for altid at levere en stor arbejdsindsats med høj faglighed, godt humør og engagement."
 
Det bliver den nye regering, der vil skulle ansætte en ny departementschef i Finansministeriet.
Emneord: Martin Præstegaard, ATP, Finansministeriet, 140619
Finansministeriet på DenOffentlige.dk Finansministeriet
Aktivitet: Artikler: 101 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også