Flere danskere får adgang til hurtigt internet og god mobildækning

7 ud af 10 danskere har nu mulighed for 100 Mbit/s download. Det er en markant fremgang fra sidste år, viser ny kortlægning fra Erhvervs- og Vækstministeriet. Samtidig er der sket en stigning i antallet af postnumre, som har god mobildækning.

På et år er andelen af danskere, der har adgang til hurtigt internet – 100 Mbit/s download – vokset fra 60 procent til 70 procent. Det fremgår af Erhvervs- og Vækstministeriets årlige bredbånds- og mobilkortlægninger.

Af kortlægningen fremgår det også, at antallet af områder med mindre god mobildækning er dalende. I dag er der god mobildækning i 497 af Danmarks 586 postnumre, når der bruges en mobiltelefon med gode modtageregenskaber, hvilket er 20 flere end sidste år.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

Det er vigtigt med gode internet- og mobilforbindelser, hvis vi skal have vækst, udvikling og arbejdspladser i hele landet. Derfor er det glædeligt, at det går fremad med bredbåndsdækningen, og der bliver færre områder med dårlig mobildækning.
Der er dog forsat områder, hvor virksomheder og forbrugere ikke kan få den mobilforbindelse eller den bredbåndshastighed, de ønsker. Det er derfor, regeringen har fokus på, hvordan vi skaber endnu bedre adgang til hurtigt internet og god mobiltaledækning.

Erhvervs- og Vækstministeriets kortlægning viser også, at valget af mobiltelefon har stor betydning for mobildækningen. Regeringen arbejder derfor for, at der indføres en EU-mærkningsordning for mobiltelefoners antenner.

FAKTAARK

Link på Erhvervsstyrelsens hjemmeside til:

Bredbåndskortlægning 2013

Mobilkortlægning 2013

Emneord: Internet, Bredbånd, Henrik Sass Larsen, Mobildækning, Bredbåndskortlægning, Mobilkortægning
Erhvervs- og Vækstministeriet på DenOffentlige.dk Erhvervs- og Vækstministeriet
Aktivitet: Artikler: 85 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 06.10.15 Lars
  Fibernet

  Jeg er glad for at have fået fibernet. Før havde vi ikke rigtig nogle muligheder for at få hastigheder højere end ca. 10mbit. Jeg siger tak til http://www.bredbaandnord.dk

 • 12.02.14 M Weinreich
  6 mbit/s 10 km fra holbæk centrum..

  Jeg vil glæde mig til hurtigere bredbånd, for her kan der maks leveres 6 mbit/s, hvilket er utroligt når det hedder 2014.. Mobildækningen er heller ikke for god.. Jeg bor på landet, men stadig under postnr 4300 Holbæk.. Lever af at lave hjemmesider m.m. og det er ikke altid lige sjovt med så langsomt internet..

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også